De Torenschudders gaan weer knallen

De deelnemers aan de botenparade melden zich al vanaf 19:00 uur op de plas. ©Leny van den Belt

Lange tijd was het onzeker. Gaat het Torenschuddersfeest door? Welnu, voor de twintigste keer vieren wij op zaterdag 11 september het Torenschuddersfeest!

Het Torenschuddersfeest begin met vanaf 9:00 uur de traditionele creamarkt. Twintig kramen met uitingen van kunst en kunstnijverheid staan in de Dorpsstraat en op en rondom het Reghthuysplein in het hart van Nieuwkoop. 

Extra leuk winkelen

Vanwege deze twintigste editie hebben ook de ondernemers uit het Hart van Nieuwkoop hun best gedaan om het winkelen extra aantrekkelijk te maken. Ze hebben mooie aanbiedingen en andere leuke acties opgezet. De deelnemende winkels zijn: Dierenspeciaalzaak Rijnbeek, Theewinkel De Boom, RoSa Underwear m/v, Kunstwinkel Nieuwkoop, Bij Rijk Lifestyle & Food, Timeless, De Nieuwkoopse Lekkernij, Flinth Mode en Eetcafé ’t Vliegend Paard.

Aan de Achterweg, op het parkeerterrein naast de gereformeerde kerk, staat als vanouds Brommerclub De Stofwolk; de mannen die zo leuk kunnen vertellen over hun oldtimer brommertjes. Ze nemen je graag mee achterop voor een ritje.

Botenparade

Dan, rond de klok van 14:00 uur wordt het even rustig in het dorp. Dan bereidt de organisatie zich voor op het sluitstuk van de dag: De verlichte botenparade op de Noordeinderplas met rond 21:00 uur een daverend vuurwerk. Verzamelen op de plas is al vanaf 19:00 uur. Een jury bekijkt en beoordeelt de boten op originaliteit en verlichting. Er vallen namelijk prijzen te winnen; drie voor de kleine boten en drie voor de grote boten.

De organisatie: “Tenslotte nog het volgende: Wij zijn gehouden aan de coronamaatregelen. Op het terrein bij Jachthaven Plaszicht is plaats voor maximaal driehonderd mensen. Die moeten een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien om toegang te krijgen. Dit geldt alleen voor dit afgesloten terrein.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?