Foto: De echte gemeenteveldwachter Woelders en nachtwaker Hofstra. ©Beeldbank Historisch Genootschap Nieuwkoop

Doe jij al mee aan de nieuwe Crime Scene Nieuwkoop moordzaak? Een fictieve moordzaak uit het verleden van Nieuwkoop – het speelt ditmaal in 1905 – waarin de nodige Nieuwkoopse herkenning zit. Instappen kan gedurende de hele zaak.

Uit de lijkschouwing blijkt dat Theo Goedhart de 1ste december tussen 15:00 en 16:00 uur vermoord is. Hij werd gewurgd met een scheepstouw.

Het begin van Aanwijzing 4 die zojuist op de Facebookpagina Crime Scene Nieuwkoop gepost is. Het is duidelijk dat visser Theo Goedhart vermoord is. Maar echte verdachten heeft gemeenteveldwachter Woelders nog niet. Ja, wasvrouw Wilhelmina Groeneveld heeft ‘s morgens en ‘s middags diverse dorpsgenoten bij Theo gezien, maar dit was voor een praatje. En van het moment dat Theo werd aangevallen, was zij geen getuige.

Langzaamaan wordt duidelijker wie er een motief heeft, of juist niet. Datzelfde geldt voor de alibi’s van de personages. Volg of like de pagina en lees elke dag een nieuwe aanwijzing, waarmee jij zelf tot de slotconclusie kunt komen. Schuilt er een echte detective in jou?

PS, je hoeft geen Nieuwkoper te zijn om mee te spelen.

Lees ook: Speur mee met nieuwe Crime Scene Nieuwkoop ‘Dood van een visser’