Zangeres en zangdocente Leonie van der Wal (29) startte in september met het Eéndagskoor in Kaleidoskoop in Nieuwkoop. De opkomst was groot. Van der Wal: “Van samen zingen wordt (bijna) iedereen blij.” Maar vanwege de oplopende besmettingen moest zij de zangworkshops van november tot en met januari annuleren.
 
Voor ondernemers in de culturele sector is het een onzeker bestaan. Wie niet werkt, verdient niets. Van der Wal: “Ik probeer creatief te denken en steeds weer nieuwe manieren te vinden om te kunnen werken. Zo gaf ik in de zomer zangles in de tuin.”
 
Want van zingen en zangles geven, wordt Van der Wal het meest gelukkig. Zij studeerde in 2012 af aan de opleiding Muziektheater van het Rotterdams Conservatorium. “Zingen is mijn uitlaatklep en ook nog eens bewezen gezond.”
 
Muziekkamer
Aan de Lindelaan in Nieuwkoop heeft Van der Wal een muziekkamer waar zij zanglessen geeft. “Want zangles geven aan maximaal twee leerlingen per dag mag deze strenge lockdown wel. Ik lucht de kamer voor en na elke zangles goed door en tijdens de zangles staat het raam op een kier.” Verder staat tussen de piano en de zangleerling een groot spatscherm. “Tijdens de zangles werken we aan het verbeteren van je zangtechniek, zuiver zingen, een goede ademsteun, liedinterpretatie en gezond stemgebruik. Er wordt natuurlijk vooral lekker gezongen in elk mogelijk genre en ik zing geregeld de tweede stem mee. Iedereen is welkom en zangervaring is niet nodig.”
 
Zin om te komen zingen? Leonie van der Wal verzorgt privé- en duo zanglessen. Online zangles is ook mogelijk. Informatie via info@leonievanderwal.com.
 

Jouw persbericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op dit populaire medium. Het liefst met een liggende foto (breder dan hoog) erbij.