Corona-maatregelen aangescherpt: verbod op samenkomsten verlengd tot 1 juni

corona maategelen aangescherpt nieuwkoop

Het kabinet heeft de corona-maatregelen verder aangescherpt. Waar we eerder nog tot 6 april een verbod op samenkomsten zouden hebben, is dit verlengd naar 1 juni 2020. Ook het maximum van 100 personen is doorgestreept: vanaf nu zijn alle evenementen en samenkomsten verboden.

Dit werd vanavond bekendgemaakt in een live persconferentie van het kabinet op televisie. Naast de verlenging tot 1 juni en het wegvallen van het maximum van 100 personen, krijgen burgemeesters ook de bevoegdheid om in te grijpen waar nodig. Voor het niet naleven van de maatregelen kunnen torenhoge boetes opgelegd worden.

Ook mag de burgemeester locaties als winkels sluiten, als deze de maatregelen – waaronder het aansturen op het houden van minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar – niet naleven. Ditzelfde geldt voor de markt, die afgelopen zaterdag op het Reghthuysplein nog gewoon doorging.

Ook voor groepsvorming gelden nu regels: er mogen geen groepen mensen meer bij elkaar komen van meer dan drie personen. Dit geldt echter niet voor kleine kinderen (met ouders), aldus het kabinet.

ZIE OOK:

Medewerkers Jumbo Nieuwkoop dragen ‘afstandhesjes’

De aanscherping is het gevolg van het niet goed naleven van de eerdere maatregelen. Ook in Nieuwkoop lapte velen de maatregelen aan hun laars. Zo stond het evenemententerrein afgelopen dagen vol met voetballende jongeren, deed de Nieuwkoopse sportvereniging een noodoproep om geen gebruik te maken van de accommodatie en deden Nieuwkoopse huisartsen via De Nieuwkoper een oproep om de maatregelen als anderhalve meter afstand serieus te nemen.

Op de hoogte blijven van alles omtrent corona in Nieuwkoop? Bekijk onze Coronavirus Nieuwkoop liveblog.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?