Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt er een prachtig concert gegeven door het sprankelende koor Jounique. Het veelbelovende en gepassioneerde koor zingt met enorme gedrevenheid en is in 2020 opgericht door de gepassioneerde en gedreven dirigente Ilona van Grondelle-de Kievit. Jounique bestaat uit talentvolle zangeressen die speciaal geselecteerd zijn om in dit koor te zingen. Door de enorme variatie qua leeftijden, de jongste zangeressen zijn 16 en de oudste 73, is er een rijk stemmenkapitaal ontstaan. In de relatief korte tijd dat Jounique bestaat, hebben zij tijdens eerdere concerten concertbezoekers weten te emotioneren en verrassen.  

Tijdens dit concert wordt het koor ondersteund door Sannie de Jongh op fluit, Esther Papma op viool en Laurence Fierens op piano. Sannie de Jongh heeft fluit gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Esther Papma studeerde viool aan het Conservatorium van Rotterdam. Laurence Fierens studeert piano bij Andrew Wright. 

Het concert vindt plaats in de Remonstrantse kerk te Nieuwkoop en begint om 20.00 uur. De kerk gaat om 19.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en kosten  €20,-. Bij vooraf reserveren €18,- via sannie.de.jongh.gmail.com. Kinderen tot 12 jaar €5,-. 

Op het programma staan waanzinnig mooie werken van o.a Sarah Quartel, Kim A. Arnesen en Susan Labarr. Ook zal de soliste Solveigh Erkamp een prachtig nummer vertolken. Ter afwisseling zullen er twee mooie instrumentale intermezzi te horen zijn voor fluit, viool en piano van Mel Bonis en Shostakovich. 

Kortom het is zeer de moeite waard om dit concert bij te wonen.