Column: Een dankjewel voor uitbater Mathijs Tijsterman

reddingsactie herberg de hollandsche leeuw

Voor de allerlaatste keer heeft Mathijs Tijsterman de deuren afgesloten van Herberg De Hollandsche Leeuw. Na zo’n 5 jaar verlaat hij als uitbater het oudste pandje van Nieuwkoop. En niet alleen hij: ook is er een kans dat de horecafunctie van het pandje verloren gaat. Laten we dit met z’n allen voorkomen.

Vanmiddag las ik in De Nieuwkoper een artikel over een nieuw logo en  een nieuwe website voor de Hollandsche Leeuw. Een kijkje op deze nieuwe informatiebron gaf mij weer wat vertrouwen, hoewel het ook voelde als een goede vriend in een nog vreemd zittend jasje. Wel fijn: de website biedt wat meer duidelijkheid over welke hulp er geboden kan worden en zijn er zelfs al richtingen voor vacatures te vinden.

Maar naast het richten op de toekomst, vind ik een dankjewel niet meer dan op z’n plaats. Een dankjewel voor Mathijs, die de afgelopen 5 jaar heeft gezorgd voor een prachtige horecagelegenheid. Hij, degene die the best burger in town op de kaart zette. Een gewaardeerde keuze, blijkt uit een van de openbare recensies op de Facebookpagina:

“Heren, wat een toppertje die vernieuwde hamburger van jullie! Vandaag friet gehaald en hoorde dat ie vernieuwd was. Super dat jullie de burger nu ook zelf maken. Heerlijk sappig mals rundvlees, goed op smaak, rijk belegd en eigenlijk al een maaltijd op zichzelf. Kan de concurrentie nog veel van leren. Ga zo door!“. Een beoordeling, waardoor ik het ook niet kon laten om mijn tanden te zetten in de Amerikaanse (lees Nieuwkoopse) lekkernij.

Mathijs, dankjewel voor een plekje om neer te strijken. Zonder herrie, jong volk of een gedwongen sfeer. Ik wens je veel succes met je nieuwe uitdaging!

Zelf een column aanleveren? Stuur jouw verhaal op naar onze redactie en wie weet bereik jij straks inwoners van Nieuwkoop met jouw boodschap.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?