De Hollandse Leeuw wordt ‘Grand café’, maar blijft authentiek

hollandsche leeuw sluiten nieuwkoop

De Hollandsche Leeuw komt met een update over de voortgang van de plannen en een aantal belangrijke beslissingen die genomen zijn. De nieuwe eigenaar meldt in de update dat het duidelijk geworden is dat de verbouwing ‘een lange en onzekere periode wordt’. Er wordt daarom niet langer gewacht: de restauratie en renovatie wordt in fases uitgevoerd. 

Volgens de nieuwe eigenaar maken de corona-ontwikkelingen duidelijk dat De Hollandsche Leeuw alleen als restaurant te klein is geworden. Er is daarom besloten om het pandje te gaan exploiteren als een grand café. De nieuwe eigenaar noemt voorbeelden als lekkere biertjes, mooie wijnen en fijne ‘finger-food gerechtjes’.

Hoewel de inrichting vernieuwd wordt, behoudt De Hollandsche Leeuw zijn authenticiteit. ” De inrichting wordt enigszins “gepimpt”, maar met volledig behoud van authenticiteit. Het toiletgedeelte wordt gefatsoeneerd en de doorgang naar het terras wordt verbeterd”, is te lezen bij de update.

Ook de buitenkant van het oudste pandje van Nieuwkoop gaat opgepakt worden. Hiervoor heeft de nieuwe eigenaar een pact gesloten met twee Nieuwkoopse ondernemers: bouwbedrijf Verweij en schildersbedrijf Van Poorten. Of de achterkant van De Hollandsche Leeuw verhuurd zal gaan worden is nog de vraag. Er wordt in de update gesproken over gesprekken met twee partijen, waarbij wellicht een deal gesloten kan worden met een food-gerelateerde ondernemer. Het appartement boven – ook aan de achterzijde – wordt opgeknapt en klaargemaakt voor verhuur.

ZIE OOK:

Zo ging de Nieuwkoopse burgemeester tot nu toe om met de coronacrisis

De voorzijde wordt geschikt gemaakt voor ‘flexplekken en een vergaderruimte’. Wel laat Hans Disch in de update weten nog uit te moeten vinden hoe de vloer kostenefficiënt waterpas gemaakt kan worden. Kijkend naar vergunning spreekt de nieuwe eigenaar over positieve contacten met de gemeente Nieuwkoop. Zo zou de aanvraag binnenkort gedaan worden, zowel voor de bouw- als voor de horecavergunning. Wel zou de financiering zo goed als rond zijn en bespreekt de nieuwe eigenaar binnenkort met de gemeente over de niet vergunningplichte werkzaamheden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?