Donkere wolken boven De Groene Jonker in Zevenhoven. ©Natuurmonumenten – Dennis Evers

De langste dag ligt alweer achter ons. Iedere dag wordt het een minuutje eerder donker, iedere morgen later licht. De blauwe knoop staat in bloei. Het is zomer. Jonge vogels vliegen op eigen vleugels en sommigen denken al aan vertrekken. De volhouders starten nog een nieuw nestje. Het kan nog.

We staan massaal te trappelen om op vakantie te gaan of zijn al weg. Ik verlang stiekem naar de herfst. Dat is een afwijking, ik weet het. Ik houd van de extremen storm, onweer, regen en bliksem. Dit wordt ook steeds vaker een zomers fenomeen. Thuis gaan bij ons de gordijnen juist open bij onweer terwijl anderen zich verschansen in hun woning. Bij code geel begint het bij mij al te kriebelen, bij rood ben ik niet meer te houden.

Ken je het geluid van regen? Regen ervaar ik als een melodie. Anderen horen vallend water, ik kan er uren naar luisteren. Het leven is eigenlijk een soort weerbericht. Soms zijn de voorspellingen goed, een andere keer wat minder. Vaak komen de voorspellingen niet uit en valt het uiteindelijk allemaal wel mee. De weerwaarschuwing wordt vroegtijdig ingetrokken.

Genieten van het ongrijpbare, hetgeen je overkomt. Dat is prachtig!

John Pietersen

Boswachter John Pietersen is geboren en getogen in Noorden, een dorp pal aan de Nieuwkoopse Plassen. In dit gebied voelt hij zich als een vis in het water. Eén keer in de twee weken schrijft boswachter John een column voor De Nieuwkoper over zijn belevenissen en ervaringen in het Nieuwkoopse Plassengebied.

LEES OOK:
Column boswachter John: (Vader)dag