Carlijn laat haar ‘Moederhart’ spreken op Instagram

Carlijn Hoogenboom, moeder van twee, is het gezicht achter het Instagramaccount Moederhart.Nieuwkoop. Via dit sociale mediakanaal spreekt zij haar zorgen uit over de tijd waarin wij – en bovenal de kinderen – leven.

“Mijn zoon van bijna 5 heeft geen normaal eerste schooljaar gehad”, begint Carlijn Hoogenboom (32) uit Nieuwkoop. “Het snottebellenbeleid hangt continu als een donkere wolk boven school. Gelukkig heeft zijn klas er nog niet mee te maken gehad, maar als een kind positief test moet iedereen thuisblijven. Na vijf dagen zou je dan kunnen testen en als dat negatief is, mag hij weer naar school. Maar omdat ik daar absoluut niet achter sta, zal ik hem tien dagen thuis moeten houden.”

Het werd haar helemaal duidelijk hoe abnormaal de situatie was toen haar zoon thuiskwam en zij om een knuffel vroeg. “Hij reageerde: ‘Maar dat mag toch niet om corona, mam?’ Toen dacht ik echt, wat leren ze de kinderen, wat geven ze – en ook wij – ze mee? Dat het gevaarlijk is om te knuffelen met je ouders? Een veilige omgeving creëer je niet met het verbieden van normale contacten.”

Ook over het vaccineren van kinderen maakt de Nieuwkoopse zich zorgen. “Er zijn behoorlijk wat bijwerkingen. Veel jonge jongens schijnen een hartspierontsteking te krijgen, maar dat hoor je bijna nergens. En daarbij is de werking van het vaccin niet zoals ze voordeden.”

Geen wappie

Carlijn is geen wappie. “Ik houd me zo min mogelijk bezig met alle theorieën rondom corona. Ik kom op voor de kinderen; zij zijn de dupe. Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een zorgeloze wereld. Maar dat kan al anderhalf jaar niet. Voor hen is hoe we nu leven, normaal geworden. En ik vind het heel erg dat iedereen daarin meegaat.”

Om haar zorgen kenbaar te maken, is Carlijn het Instagramaccount Moederhart.Nieuwkoop gaan bijhouden. Ze wil ouders bewust maken. “Ze moeten zich afvragen; is het normaal dat ik mijn kind laat testen? Sta ik echt achter een vaccinatie? Ze zijn zo bang gemaakt door de eenzijdige media. Maar ik stoor mij er ook aan dat ze kinderen wijs maken dat zich laten vaccineren voor een ander. Kinderen geven het niet tot nauwelijks aan ouders en ouderen door, waarom wordt dit er wel zo ingestampt? De sociale druk is groot.”

Ze roept dan ook alle ouders, maar eigenlijk iedereen, op hun gevoel te volgen. En doe dit door alle kanten te bekijken. Lees je in, ga op onderzoek. Lees over de schade die kinderen ermee oplopen. Sta op en zeg ‘Tot hier en niet verder’, zodat je volgende keer een andere keuze maakt.”

De grafisch ontwerper vindt het vreselijk dat er zo’n verdeeldheid wordt gecreëerd. “Blijf met elkaar praten en heb begrip voor elkaars standpunten. Vaccineer je als je je daar goed bij voelt, maar heb ook begrip voor mensen die het niet doen. Blijf je verbinden en voorkom verdeeldheid.”

Gezondheid

Verder vindt Carlijn dat er meer aandacht moet komen voor het op peil houden van gezondheid en immuunsysteem. “Het kan het verschil maken bij een virusinfectie. Leer kinderen vanaf het begin wat gezond leven is. Dan kan je zo’n virus echt wel aan. Tuurlijk mag je wel eens een frietje of een snoepje, maar schotel ze vooral gezond eten voor. En knuffel! Je maakt met knuffelen juist hormonen aan die je gezond houden.”

Het stoort de Moederhart-Nieuwkoop Instagrammer dat mensen bang zijn zich uit te spreken. “We moeten er, voor onze kinderen, voor zorgen dat het abnormale niet normaal wordt. Neem niet alles voor waar aan. Volg het nieuws, maar kijk met een open en brede blik. Kijk verder. Laat je niet provoceren en bang maken. Ouders, wees je bewust wat je je kinderen voor wereld geeft.”

Al heeft Carlijn besloten zich niet te laten vaccineren, ook daarbij denkt zij aan haar kinderen. “Als zij daardoor beperkt worden, zou ik serieus overwegen de prik te halen. Ook hier geldt voor mij, ik doe wat voor mijn kinderen het beste is.”

Tot slot wil de moeder meegeven: “Blijf niet hangen in de vervelende wereld, zoals deze nu is. Eventueel starten wij als moeders een revolutie. Organiseren we onze eigen feesten en spreken met eigen vrienden af en laten we zien dat dat ook zonder maatregelen kan. Je bent niet alleen. Wij redden het best met elkaar.”

Volger worden

Het Instagramaccount Moederhart.Nieuwkoop volgen, kan via deze link.