Foto: Burgemeester Robbert-Jan van Duijn. © Robbertjanvanduijn.nl

Na een brief aan alle inwoners van Nieuwkoop en een speciale boodschap voor kinderen uit de gemeente, komt Robbert-Jan van Duijn, burgemeester van Nieuwkoop, opnieuw met een boodschap. In het bericht dat hij op social media plaatste wordt in gegaan op de aanscherping van de corona-maatregelen.

Gisteren maakte het kabinet bekend dat de corona-maatregelen aangescherpt worden. In plaats van 6 april, zijn bijeenkomsten en samenkomsten tot 1 juni verboden. Ook het minimum van 100 personen valt weg. De burgemeesters in Nederland hebben daarnaast meer mogelijkheden om te gaan handhaven: “Met de nieuwe maatregelen heb ik, als burgemeester, meer mogelijkheden om ook echt te gaan handhaven, maar ik hoop dat ik met jullie af kan spreken dat we het niet zo ver laten komen”, aldus Robbert-Jan van Duijn.

ZIE OOK:

Corona-maatregelen aangescherpt: verbod op samenkomsten verlengd tot 1 juni

Op het gebied van alle geannuleerde evenementen heeft de burgemeester van Nieuwkoop er zelf ‘flink de balen in’: “Dat is voor niemand leuk. Voor organisaties die veel werk, tijd en energie hebben gestoken in het organiseren van leuke evenementen is dit ontzettend jammer. Maar ook voor veel inwoners die uit hebben gekeken naar al het leuks dat er nog aan zat te komen.”

Hij laat weten zijn eerste maanden als burgemeester heel anders te hebben voorgesteld. Wel beseft hij heel goed dat het annuleren van evenementen op dit moment het enige juiste is om te doen. “Ik hoop dat we met deze maatregelen het virus kunnen afremmen en zo snel mogelijk het normale leven weer op kunnen pakken. Ik ben daar positief over, omdat ik weet dat we dit samen kunnen bewerkstelligen”, aldus de burgemeester in zijn boodschap op Facebook.

Lees de complete brief van Robbert-Jan van Duijn hieronder.

Lieve mensen,

 

Gisteren heeft het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het Coronavirus bekend gemaakt. Op deze manier hopen we verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Met de nieuwe maatregelen heb ik, als burgemeester, meer mogelijkheden om ook echt te gaan handhaven, maar ik hoop dat ik met jullie af kan spreken dat we het niet zo ver laten komen.

 

Ook in onze gemeente zullen evenementen de komende tijd niet doorgaan. Dat is voor niemand leuk. Voor organisaties die veel werk, tijd en energie hebben gestoken in het organiseren van leuke evenementen is dit ontzettend jammer. Maar ook voor veel inwoners die uit hebben gekeken naar al het leuks dat er nog aan zat te komen. Natuurlijk heb ik er zelf ook flink de balen in. Ik had mij, mijn eerste maanden als burgemeester van deze mooie gemeente wel iets anders voorgesteld en ja, ook ik keek uit naar alle leuke en gezellige evenementen die voor de komende tijd op de planning stonden. Tegelijkertijd besef ik mij ook heel goed dat dit op dit moment het enige juiste is om te doen. Ik hoop dat we met deze maatregelen het virus kunnen afremmen en zo snel mogelijk het normale leven weer op kunnen pakken. Ik ben daar positief over, omdat ik weet dat we dit samen kunnen bewerkstelligen!

 

Houd je aan de regels, blijf zoveel mogelijk thuis en houd voldoende afstand van elkaar. Zo lastig is dat echt niet!

Laten wij, van Ter Aar tot Woerdense Verlaat en van Vrouwenakker tot Nieuwkoop, het goede voorbeeld geven en ervoor zorgen dat we deze maatregelen, hoe vervelend ze ook zijn, niet voor niets nemen.

 

Ik reken op jullie!

Robbert-Jan