Burgemeester van Nieuwkoop vandaag jarig: 33 jaar

robbert-jan van duijn

Beeld: Robbert-Jan van Duijn. © Robbertjanvanduijn.nl

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn is vandaag jarig. De burgervader van Nieuwkoop is 33 jaar geworden. Van Duijn werd geboren op 28 juni 1987 en is opgegroeid in Kudelstaart. Tijd om eens stil te staan bij de politieke carrière van de jongste burgemeester van Nederland.

In 2010 zette Robbert-Jan zijn eerste politiek stappen: hij kwam toen voor het CDA in de gemeente raad van Aalsmeer. Later, in 2014, was hij bij de verkiezingen lijsttrekker en van 2014 tot 2016 fractievoorzitter van het CDA in Aalsmeer. Terwijl hij wethouder was, stuurde hij nog theologie aan de VU en de PThU. In 2011 is hij afgestuurd als theoloog.

Voordat Robbert-Jan van Duijn burgemeester van Nieuwkoop werd en hiermee het stokje van Frans Buijserd overnam, was hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Aalsmeer, wat tevens zijn woonplaats is. Op dit moment is Van Duijn de jongste burgemeester van Nederland en is hij een zogeheten Rode Lataarndrager: een benaming binnen het genootschap van burgemeesters voor hun jongste collega.

ZIE OOK

Burgemeester van Nieuwkoop over monumenten: ‘Die moeten we behouden en koesteren’

Actief
De burgemeester kan als zeer actief bestempeld worden: deze site zette op een rij hoe de burgemeester van Nieuwkoop zich tot nu toe in heeft gezet tijdens de coronacrisis. Ook sport de burgervader soms lokaal mee: zo stond hij onlangs met een hockeystick op het veld bij Hockeyclub Nieuwkoop. Niet heel gek: de burgemeester laat op zijn persoonlijke website graag te sporten in zijn vrije tijd: “Zo voetbal ik bij FC Aalsmeer in het allerleukste vriendenteam: ‘De Trots van Aalsmeer’. Daarnaast ben ik vrij regelmatig in de sportschool te vinden”.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?