Burgemeester steekt inwoners hart onder de riem met brief

robbertjanvanduijn

Foto: Robbert-Jan van Duijn. © Gemeente Nieuwkoop / Robbert-Jan van Duijn

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn steekt inwoners van de gemeente Nieuwkoop middels een brief een hart onder de riem. In de brief vraagt de burgemeester inwoners om aan elkaar te denken. Ook laat hij onder andere weten dat zijn gedachten uitgaan naar de mensen die ziek zijn geworden door het virus.

Het is niet de eerste keer dat Robbert-Jan van Duijn zich openbaar uit omtrent het coronavirus: vorige week wenste de burgemeester de eerste Corona-patiënt in Nieuwkoop beterschap en liet hij weten het gezin privacy te gunnen.

ZIE OOK:

Albert Heijn Nieuwkoop trots op haar medewerkers tijdens coronaperiode

De complete brief is hieronder te lezen:

Beste inwoners van de gemeente Nieuwkoop,

We kunnen er niet om heen: in heel het land en dus ook in onze gemeente zijn de gevolgen van het Coronavirus voor iedereen merkbaar. Met deze brief wil ik u een hart onder de riem steken.

Het aantal nieuwe besmette gevallen stijgt nog steeds te snel. Ook in onze eigen gemeente is een inwoner besmet geraakt met het virus. Om de verspreiding van het virus te vertragen, is het nodig maatregelen te nemen. De komende tijd zullen we ook in de gemeente Nieuwkoop hier met z’n allen keihard aan mee moeten werken. Dat zal niet meevallen, denk alleen al aan de vele ondernemers uit onze gemeente die hard geraakt worden door de gevolgen van het Coronavirus. Ons dagelijks leven wordt door de maatregelen beperkt. Het zijn stuk voor stuk maatregelen die niet leuk zijn, maar wel op dit moment heel hard nodig zijn. Hoe ingrijpend het allemaal ook is, probeer het hoofd koel te houden. Ik ben ervan overtuigd dat we dit samen kunnen klaren.

Ik wil u vragen om aan elkaar te denken. Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die ziek zijn geworden door het virus, de ondernemers die in onzekerheid verkeren, de mensen die ons land nu draaiende houden en de kwetsbare risicogroep. Juist voor de kwetsbare mensen in onze gemeente moeten we zorgen. Het Rode Kruis brengt mensen samen via Ready2help. Heeft u tijd en bent u in staat een kwetsbare inwoner te helpen? Meld u dan aan via de www.ready2help.rodekruis.nl. Zorg er wel voor dat u fysiek afstand houdt tot elkaar. In de gemeente Nieuwkoop kijken we naar elkaar om en zorgen we voor elkaar. Ook in moeilijke tijden.

U heeft ongetwijfeld allerlei praktische vragen. RIVM, GGD, de scholen en de gemeente doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren. Op de website van het RIVM kunt u veel antwoorden vinden.

Ik wens iedereen veel sterkte, en beterschap voor diegenen die ziek zijn.

Robbert-Jan van Duijn

Burgemeester gemeente Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?