Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthult samen met de kinderen het nieuwe logo van De Wel. ©Gemeente Nieuwkoop

Vandaag was het feest in zwembad De Wel in Nieuwkoop. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthulde het nieuwe logo van het zwembad. Hij kon de hulp van de kinderen van de zwemlesgroep van juf Priscilla daarbij goed gebruiken.

Het nieuwe logo staat symbool voor de kerntaken – bieden van zwemveiligheid en bieden van faciliteiten voor bewegen en sporten – van het zwembad en heeft een frisse uitstraling.

Een eer

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn vond het een eer om samen met de kinderen het logo te onthullen: “Ik ben blij dat de zwemlessen weer doorgaan. Door alle coronamaatregelen lagen de zwemlessen een flinke tijd stil. Dat was voor niemand leuk. Leuk om zo’n zwemles mee te maken, dat is voor mijzelf alweer heel wat jaartjes geleden!”

Zwemmen en activiteiten in het water zijn voor veel mensen een mooi alternatief om meer te bewegen. Ook op sportgebied biedt De Wel verschillende mogelijkheden zoals Aquajoggen, Borstcrawl Techniek en High Intensity Interval Training.

Wethouder Gerben van Duin kon niet aanwezig zijn bij de onthulling, maar geeft aan trots te zijn op het nieuwe logo van het zwembad: “Het belang van zwemles voor kinderen is enorm. Wat is het fijn dat deze kinderen daarvoor in hun eigen gemeente terecht kunnen. De kerntaak ‘bieden van faciliteiten voor bewegen en sporten’ sluit mooi aan bij de sportvisie van de gemeente, waarbij we als doel hebben om sport en bewegen aantrekkelijk en bereikbaar te maken voor al onze inwoners.”

Logo-ontwerp

Het nieuwe logo is ontworpen door Studio Trebor uit Zevenhoven. Robert Wahle van Studio Trebor legt uit hoe hij tot dit ontwerp is gekomen: “Het nieuwe logo straalt in vorm, kleur en dynamiek de veelzijdigheid van het zwembad uit. De veelzijdigheid waar in een vertrouwde omgeving mensen op hun eigen manier aan het bewegen kunnen. Of het nu sociaal is of om aan de conditie te werken, of allebei. Zwembad De Wel heeft het en daar past dit unieke en eigentijdse logo bij.”

www.dewel.nl