Burgemeester Nieuwkoop: “Het is niet verstandig om met een explosief middel in een blikje te gaan klooien”

klooien met carbid burgemeester nieuwkoop

Hoewel er dit jaar geen vuurwerk afgestoken mag worden, mag carbidschieten wel op diverse plekken buiten de bebouwde kom. Maar volgens burgemeester Robbert-Jan van Duijn is het niet verstandig om ’te gaan klooien’ met carbid. Als je er geen ervaring mee hebt, kun je de melkbussen beter links laten liggen, aldus de burgervader.

“Als je geen ervaring hebt met carbidschieten, laat dan de melkbussen links liggen. Het is niet verstandig om met een explosief middel in een blikje te gaan klooien. Als je niet weet hoe het werkt, moet je ervan afblijven”, aldus burgemeester Robbert-Jan van Duijn.

ZIE OOK

Let op: dit jaar geen carbid schieten binnen de bebouwde kom

De gemeente meldt dat carbidschieten uitsluitend buiten de bebouwde kom mag en dat er voor voldoende ruimte gezorgd moet worden. Daarbij wijst de gemeente erop om te denken aan je eigen veiligheid, evenals die van omstanders. “Houd je aan de regels en voorkom een hoge boete of gevangenisstraf. 

Vorig jaar werden de regels voor carbidschieten in Nieuwkoop aangescherpt. In de gemeenteraad ontstond er toen verwarring over hoe groot de inhoud van een gemiddelde melkbus was.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?