Burgemeester Robbert-Jan van Duijn helpt zaterdag 12 maart tijdens de NLdoet-dag bij Stichting De Zevensprong in Nieuwkoop.

Nu de coronacrisis meer onder controle is, doet De Zevensprong, met de financiële hulp van het Oranje Fonds, ook dit jaar mee met de landelijke NLdoet actie.  Het multifunctionele centrum aan de Noordenseweg 23, waar onder andere het Oudheidkundig- en Poldermuseum, de VVV en het restaurant De Suikerhoeve zijn gevestigd, staat morgen in het teken van een flinke klus.

De klus omvat het aanleggen van een pad vanaf de nooduitgang aan de achterzijde van de loopstal. Hierin komt het nieuwe Museum Nieuwkoop, een initiatief van de Stichting Oudheidkundig Streek en Ambachtenmuseum Nieuwkoop.

Opknapbeurt terrein

Daarnaast wordt de jaarlijkse NLdoet actie aangepakt om het gehele terrein van De Zevensprong weer eens een flinke opknapbeurt te geven. Zowel huurders als bezoekers hebben hiervan profijt en bovendien komt het de totale inrichting van het buitenterrein sterk ten goede.

Het bestuur van De Zevensprong is heel erg blij met de toezegging van burgemeester Robbert-Jan van Duijn dat hij van 10:00 tot 12:00 uur komt helpen deze klus te klaren.

Deze jaarlijkse activiteit staat naast geweldige resultaten ook altijd garant voor veel gezelligheid en plezier. Voor de inwendige mens mag ook dit jaar weer een beroep worden gedaan op de AH Nieuwkoop van Cor Bos.

Helpen

De actie kan nog wel wat extra handen gebruiken. Dus als je wilt meehelpen, ben je welkom. De NLDoet-dag duurt van 9:00 tot 15:00 uur. Aanmelden kan eventueel via de NLDoet-website (zie hieronder de twee rechtstreekse linken), maar gewoon komen, kan ook:

Vluchtroute realiseren voor nieuw museum

Meehelpen met verhuizing museum

LEES OOK:
Handen uit de mouwen tijdens NLDoet dag