GGD Hollands Midden meldde gisteren dat de Britse variant van het coronavirus nog niet is aangetroffen in onze regio. Dit schrijft Studio Alphen.

De gezondheidsdienst geeft aan veel vragen van scholen te krijgen over de virusvariant uit het Verenigd Koninkrijk. Na een uitbraak van deze variant op twee scholen in gemeente Lansingerland is de GGD daar namelijk met een groot uitbraakonderzoek begonnen. 

Scholen in Alphen en omgeving vragen zich af of er op hun school ook grootschalig getest gaat worden op de nieuwe virusvariant. GGD Hollands Midden: “Alleen in geval van een uitbraak met een significant snelle verspreiding vindt aanvullend onderzoek plaats. Onderzoek gebeurt dus alleen als er een verdenking op de Britse mutatie is.”

Omdat de Britse variant nog niet is aangetroffen in Hollands Midden ziet de GGD op dit moment geen reden om alle leerlingen en medewerkers van scholen te testen. “Mocht dit in de toekomst wel nodig zijn, dan neemt de GGD contact op met de betreffende school”, aldus GGD Hollands Midden.