De gevel van een gebouw is omver gewaaid in Noorden. ©Brandweer Gemeente Nieuwkoop

Kazerne Nieuwkoop is vandaag vijf keer uitgerukt voor stormschade. Ook de brandweervrijwilligers van Ter Aar moesten op pad. Er was materiële schade, gewonden vielen er, zover bekend niet.

Op de Dennenlaan in Nieuwkoop was een boom over de stoep op een schuurtje gevallen. De brandweer haalde de boom weg, zodat de weg weer vrij was.

Daarna kon de wagen door naar Noorden. Hier was op de Meerkoet een deel van een gevel op de weg gevallen. De brandweervrijwilligers stelden de omgeving veilig, zodat het verkeer weer veilig door kon rijden.

De derde melding was een boom die dreigde om te vallen. Na controle bleek dat de boom nog in goede staat was en geen direct gevaar opleverde.

Vanmiddag kwam er een vierde melding. Ditmaal van losgekomen zonnepanelen. Na een korte controle konden de brandweermannen weer retour kazerne.Een vijfde melding betrof ook zonnepanelen. Deze waren losgeraakt vanaf een woning aan de Marijkelaan in Nieuwkoop en beschadigden twee auto’s. LEES MEER: Zonnepanelen waaien van dak gebouw Marijkelaan

Korps Ter Aar

De brandweervrijwilligers van korps Ter Aar kregen twee meldingen van stormschade. De vrijwilligers zaagden takken van bomen, zodat er geen gevaar voor omvallen meer was. Ook ging het korps er vandaag op uit om een zwaan te redden die vast zat op het dak van een kas. En zij kwam in actie voor een gaslucht.

Bron: Brandweer Gemeente Nieuwkoop