De Bluestocht komt met een speciale Wintereditie. Zondagmiddag 13 maart klinkt in vijf cafés/restaurants Blues, Rock &Roll en Rockabilly.

Event Center Nieuwkoop (ECN) en Music Event Nieuwkoop organiseren de Bluestocht die de afgelopen jaren door corona geen doorgang had. In Café ‘t Woutje, Lekker eten & drinken, Café De Happy Duck en Restaurant Mandarin in Nieuwkoop én café De Klinker in Noorden spelen vanaf 15:30 uur bluesbands laagdrempelige bluesmuziek.

Het programma

Café ’t Woutje, Dorpstraat 56 Nieuwkoop

De band ROCKADILE, opgericht in 2007, speelt authentieke Rock&Roll/Rockabilly, met af en toe een uitstapje naar Country. De bandleden weten met hun enthousiasme, virtuoze zang en opzwepende contrabas en drums, het publiek in beweging te brengen.

Café Happy Duck 2.0, Reghthuysplein 10 Nieuwkoop

De band BLACKSEED is een Bluesrock-coverband die is opgericht in 2017 in Utrecht. De band bestaat uit vier doorgewinterde muzikanten die meer dan twintig jaar ervaring hebben met het spelen van livemuziek. De stijl van Blackseed kenmerkt zich als een mix van blues en rock. De band speelt nummers van onder andere Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Robben Ford, Doyle Bramhall II, maar ook Rolling Stones en Deep Purple. Blackseed valt op door het krachtige en overtuigende stemgeluid van zanger Ray Allen Lesly, de ronkende gitaren van Frank en de steady ritmetandem, gevormd door Pit & Barry.

Restaurant de Mandarin, Dorpstraat 117 Nieuwkoop

Het semi-akoestische Stones bluesduo SPIDER AND THE FLY brengt het repertoire van ’s werelds greatest Rock & Roll band terug naar de essentie met twee gitaren en twee stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction en Honky Tonk Women afgewisseld met minder bekendere pareltjes en bluesnummers van de afgelopen vijf decennia. Beide muzikanten hebben, net als The Rolling Stones, een bluesachtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger&Richards compositie. Een optreden van Spider & The Fly is een feest der herkenning. Behalve muziek wordt het publiek getrakteerd op een muzikale Stones-quiz.

Restaurant Lekker eten & drinken, Reghthuysplein 17 Nieuwkoop

JOE BROZIO AND FRIENDS is een topformatie die in eerdere Bluesnight-edities veel bezoekers in Nieuwkoop voor zich wist te winnen. Juist door de spontane muzikale benadering van deze (deels lokale) muzikanten, komt hun muziek over, zoals The Blues bedoeld is. Niet voor niets staan zij ook in 2022, met frontman Joe Brozio, wederom op de planken bij Lekker eten & drinken. Joe Brozio & Friends is een prachtige mix van lokale helden en internationale allure.

Café de Klinker, Simon van Capelweg 111 Noorden

Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis is GROOVETAKERS. Vier door de wol geverfde muzikanten brengen een supermix van down-to earth Chicago-Texasblues, footstomping rhythm & blues en hipshaking rock ’n roll. De bandleden betrekken het publiek bij het optreden en zorgen zo voor een onvergetelijke bluesexpererience en bovenal een gezellige sfeer, Groovetakers, heerlijke blues, lekker rauw, energiek, een onderhoudende en animerende band.

Pendelen

Tussen het centrum van kern Nieuwkoop rijdt een gratis taxibus naar Café de Klinker in Noorden.

De toegang is vrij, de restaurants en cafés hebben hun deuren gewoon open staan voor alle bluesliefhebbers.

2 Comments on “Bluestocht Nieuwkoop komt met wintereditie”

  1. Heel leuk! Maar is er ook al een agenda van bands die optreden? Of is het weer verder intern onder de naam bluestocht vanaf 1995? En bluestocht? Het is alleen in het centrum van Nieuwkoop dus Zuideinde en Noorden doen niet meer mee (vroeger waren er 10 locaties met 14 bands met bands uit GB, Australië VS enz) en dat is heel jammer! Maar ik wens de bezoekers veel plezier en aan de artiesten welke bands??? (zie niets op de bekende bluessites) zal het niet liggen die vinden het al fijn om te mogen spelen Hoewel de naam winterblues geeft mij wel een koud gevoel Voor mij is er geen zomer, herfst, lente of winterblues, Blues blijft gewoon BLUES! En voor de echte bluesliefhebbers: Kom op 27 augustus naar Culemborg (Best EU Bluesfestival 2019)waar ik mijn hart aan verpand heb (in 2019 de beste heb Met Bluesbands vanuit over de gehele wereld En gratis entree!Zo had het ook in Nieuwkoop kunnen zijn Daar we in de eerste 15 jaar van de bluestocht Nieuwkoop-Noorden daar vaak mee samengewerkt hebben).

    1. Ook een café in Noorden doet mee. Verder wachten wij op de organisatie tot zij met een programma komt. Dat zullen wij dan ook zeker communiceren via De Nieuwkoper.

Comments are closed.