Vijf bloembakken kleuren de buurt op. Er volgen nog drie bakken. ©Arie Verlooij

De bewoners van De Boomkamp in Nieuwkoop vierden zaterdag 25 september de jaarlijkse Burendag. Eindresultaat waren vijf fleurige bloembakken.

ZIE OOK:
Burendag in de Boomkamp in Nieuwkoop

Het was vroeg dag zaterdag. Om klokslag 9:30 uur stond de koffie en thee met een lekkere koek klaar, alvorens de buurt aan de slag ging. Want Burendag in De Boomkamp is niet alleen maar een feestje, de buren steken ook altijd flink de handen uit de mouwen. Er werd driftig onkruid gewied en de planken voor de plantenbakken werden in de juiste maten gezaagd. “Rick en Frans hadden het flink druk met het zagen én het verdelen van de planken”, laat Truus Verlooij weten.

Hibiscus en winterviolen

Met een tekening in de hand en gereedschap in de aanslag werkten de buren prima samen. De eerste bakken waren om 12:45 uur klaar om gevuld te worden met in het midden een hibiscus en daaromheen de door De Kleerkast uit Ter Aar gesponsorde winterviolen. In totaal werden vijf bloembakken gemaakt. “Er komen er nog drie bij, maar daarvoor was zaterdag voor de gezamenlijke lunch begon geen tijd.

De hele buurt smulde mee van poffertjes en ouderwetse drie-in-de-pan. “Het werd een leuke dag. Nu gaan we ons weer richten op onze jaarlijkse oliebollenactie. Bedankt Barbara Snabel, Frannie Potter en Arie Verlooij. Het was weer prima voor elkaar.”