Binnenkort uitnodiging voor ‘speeldeskundigen’ op de mat

speeldeskundigen gemeente nieuwkoop

Kinderen uit de Beerstratenlaan en de Fleurstraat kunnen binnenkort een uitnodiging op de mat verwachten om mee te denken voor de speelplaats in de buurt. De gemeente roept de speeldeskundigen op om vanaf thuis mee te stemmen op ontwerpen en hun mening te laten horen. Ook kinderen die niet in desbetreffende buurt wonen kunnen meestemmen.

“Regelmatig knappen we een speelplaats op. Bij het kiezen van de nieuwe speeltoestellen helpen de kinderen (de speeldeskundigen) uit de wijk ons”, meldt de gemeente. Volgens de gemeente weten kinderen als de beste hoe een leuke speelplaats eruit zou moeten zien.

Hoewel de ‘speeldeskundigen’ normaal gesproken hun mening laten horen bij speciale inloop bijeenkomsten, is dit vanwege de coronacrisis nu alleen vanuit huis mogelijk. In Nieuwkoop zijn in de zomer de speelplaatsen in de Fleurstraat en de Beerstratenlaan aan de beurt. Buurtbewoners krijgen een brief met daarin informatie over het stemmen. 

ZIE OOK:

Vanaf 19 mei LED verlichting op Zevenhovenseweg

Kinderen die niet in de buurt wonen, maar wel regelmatig spelen in op de speelplaats in de straat – bijvoorbeeld als zij op bezoek zijn bij vriendjes of grootouders – kunnen ook stemmen. Hiervoor kan er contact opgenomen worden met de gemeente via info@nieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?