Speeltuin De Zudde in Nieuwkoop. ©Gemeente Nieuwkoop

In gemeente Nieuwkoop zijn heel veel speeltuinen en -tuintjes te vinden. Wij hebben alle speeltuinen gevonden op www.buitenspeelkaart.nl en in de Agenda op een rij gezet. Ga een middagje op stap en speel Speeltuinenbingo.

In bijna alle kernen zijn speeltuinen te vinden. Sommige speeltuinen zijn voor kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 5 jaar, andere speeltuinen zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Geregeld is een speeltuin ingericht voor kinderen van alle leeftijden.

Bingo

Is het een dagje aardig weer, ga dan op stap met Speeltuinenbingo. Hoe maak je een bingokaart? Ga naar www.buitenspeelkaart.nl vul het dorp naar keuze in, klik op de S, de kaart zoomt dan automatisch in. Maak een screenshot en print de afbeelding uit. Pak een potlood of pen en ga op pad. Heb je een speeltuin gevonden, zet dan een kruisje op de desbetreffende locatie op de kaart. Natuurlijk probeer je de speeltuinen ook even uit. 🙂

Hoeveel speeltuinen weten jullie er in totaal te vinden? Zijn er ook speeltuinen die niet op de kaart staan, maar die je wel hebt gevonden?

Als voorbeeld de speeltuinenkaart van Langeraar. ©Buitenspeelkaart.nl

Tip: ga naar een ander dorp dan je eigen dorp, dan maak je er een echte speurtocht van.

Bron: Buitenspeelkaart.nl