De woning van Petra van der Hoorn in Papenveer. ©Duurzame Huizen Route

Petra van der Hoorn uit Papenveer vertelt zaterdag 2 april over de duurzame verwarming in haar woning. Tijdens de thematour geeft zij een rondleiding en vertelt uitgebreid over de warmtepomp, zonnepanelen en PVT-panelen. Inwoners zijn welkom om ideeën te verzamelen en al hun vragen aan de huiseigenaar te stellen. 

Het vrijstaande huis is gebouwd met ecologische materialen, voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en tien PVT-panelen. Tijdens de thematour vertelt Petra over de combinatie van deze verschillende installaties die ervoor zorgen dat zij het huis nu aardgasvrij kan verwarmen. Zo leveren de panelen op het dak niet alleen energie op, maar daadwerkelijke warmte die gebruikt kan worden voor de warmtepomp. “Het resultaat is een fijn leefklimaat én geen energierekening,” vertelt zij. Zaterdag 2 april neemt zij bezoekers om 14:00 uur mee langs de installaties en deelt zij haar ervaringen met de duurzame maatregelen in huis.

Inschrijven

In maart en april zijn er in heel Nederland thematours. Tijdens een thematour leiden huiseigenaren je rond in en om hun woning. Ze vertellen vanuit hun ervaring hoe zij hun woning duurzaam hebben gemaakt, met allerlei maatregelen zoals isolatie, de warmtepomp of een groen dak. Inschrijven kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route, een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door 43 gemeenten, waaronder Nieuwkoop, en de provincies Friesland en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om via deze manier kennis te maken met duurzaam wonen.