Bibliotheekvestigingen Ter Aar en Nieuwkoop blijven beperkt open

Het kabinet meldde dinsdag dat de bibliotheken vanaf vandaag open mogen. De bibliotheken in Ter Aar en Nieuwkoop openen echter nog niet zoals de openingstijden normaal waren. Reden is dat de overheidsvoorwaarden heel strikt zijn en dat Bibliotheek Rijn en Venen hieraan niet volledig kan voldoen.

Een bibliotheekvestiging mag alleen open als er een vaste kracht aanwezig is. Bibliotheek Rijn en Venen draait voornamelijk op vrijwilligers en heeft onvoldoende vaste krachten om alle vestigingen naar de normale openingstijden te bemensen.

Charlotte Romijn van Bibliotheek Rijn en Venen legt uit: “Nu we in fase 2 al open mogen, gelden er strengere regels dan wanneer we in fase 3 open zouden gaan. We hebben daarom niet de mogelijkheid om de openingstijden, zoals die de afgelopen maanden golden al te verruimen.”

Afhaal en bezoek

Bibliotheek Rijn en Venen opende vandaag wel haar vestigingen in Alphen aan den Rijn en Boskoop waarvoor een tijdslot gereserveerd kan worden op de website. Vestiging Nieuwkoop is vanaf woensdag 26 mei elke woensdag van 14:00 tot 17:00 uur open voor bezoekers die via de website een tijdslot reserveren. Vestiging Ter Aar is gesloten op tweede pinksterdag, maar opent de eerstvolgende maandag na Pinksteren, 31 mei, tussen 14:00 en 17:00 uur. Ook deze vestiging is te bezoeken met een tijdslot. Voor afhalen van gereserveerde boeken hoeft geen tijdslot gereserveerd te worden.

Reserveer direct een tijdslot in de vestigingen in Nieuwkoop of Ter Aar

“Natuurlijk begrijpen we het ongemak en duimen we heel hard mee dat we snel terug kunnen naar hoe het was met ruimere openingstijden en zonder restricties,” aldus Romijn.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?