Bezoek het Smederijmuseum in Nieuwkoop

Foto ©Smederijmuseum-nieuwkoop.nl

Het Smederijmuseum aan het Zuideinde 33 in Nieuwkoop is weer geopend voor bezoek. Elke donderdagmiddag kan dit zonder reservering.

Het Smederijmuseum is gevestigd in een pand waar jarenlang een smid woonde en werkte. Nieuwkoop was in de achttiende en negentiende eeuw een echt smederijdorp met tientallen smederijen. De industrialisering aan het begin van de twintigste eeuw maakte een einde aan het smederijtijdperk in Nieuwkoop. Toen in 1980 meneer Verkley – de smid en bewoner van het pand aan het Zuideinde – overleed, was het gedaan met de laatste smederij aan huis. Het bouwvallige huis en de verwaarloosde smidse zijn toen omgebouwd tot museum.

Elke donderdag van 14:00 tot 16:30 uur is het museum individueel te bezoeken zonder reservering, op de overige dagen zijn groepen vanaf acht personen welkom voor een bezoek en demonstratie op afspraak. Reserveren voor groepen kan via VVV Nieuwkoop op 0172-571120 (woensdag en vrijdag 10:00-15:00 en donderdag 10:00-13:00) en info@vvvnieuwkoop.nl of rechtstreeks met het Smederijmuseum via info@smederijmuseum-nieuwkoop.nl. Voor een los bezoek betaal je 4 euro entree, voor kinderen kost een kaartje 2 euro.

www.smederijmuseum-nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?