Barbers of Istanbul in Nieuwkoop is nu een échte Turkse barbershop

eigenaar van barbers of istanbul 22

Foto: Eigenaar Ismet Gergin bij zijn kapsalon in de Dorpsstraat. © Arie Bon Fotografie

Kapsalon Barbers of Istanbul in Nieuwkoop heeft een complete metamorfose ondergaan. De Nieuwkoopse kapsalon is nu een authentieke Turkse barbershop. De eigenaar zag de kans schoon om de inrichting aan te pakken, toen de deuren noodgedwongen gesloten moesten worden vanwege het coronavirus.

Het begon allemaal in 2017, toen Ismet Gergin de compleet gemeubileerde herenkapsalon huurde van de eigenaar van het pand aan de Dorpsstraat 55 in Nieuwkoop. Een paar maanden geleden nam hij samen met zijn vrouw de stap om het pand te kopen. “Toen werd het ook wel tijd dat de ietwat gedateerde reguliere kapsalon-inrichting ging matchen met de naam Barbers of Istanbul. Het moest dus een echte barbershop gaan worden”, aldus de kapsalon.

ZIE OOK:

Helaas: Torenschuddersfeest 2020 Nieuwkoop afgelast

Corona
Vanwege de corona-maatregelen moest ook Barbers of Istanbul haar deuren noodgedwongen sluiten. Vervolgens stil zitten en niets doen was er echter niet bij: “Wij hebben toen bedacht om daar dan maar direct gebruik van te maken en de inrichting aan te pakken”. 

Vernieuwing
Alle was- en kaptafels zijn vervangen: er staan nu zelfs drie authentieke leren barberstoelen –  met ligstand – en er is nu een nieuwe wachtruimte gecreëerd met tafel en stoelen. Ook de wanden zijn aangepakt: deze zijn opnieuw in de verf gezet. “Al met al heeft het nu de naam en de inrichting van een echte Barbershop”, meldt Elina Gergin enthousiast aan De Nieuwkoper.

Bekijk de foto’s van de vernieuwde kapsalon hieronder.

barbers of istanbul nieuwkoop
Het nieuwe interieur. © Arie Bon Fotografie
barbers of instanbul wachtruimte nieuw
De nieuwe wachtruimte. © Arie Bon Fotografie

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?