Bakker & De Vos Neuroteam helpt patiënten met een neurologische aandoening

Patiënten met een neurologische aandoening kunnen voor optimale behandeling en begeleiding dicht bij huis terecht, namelijk bij het Neuro Team Nieuwkoop/Ter Aar.

Dit Neuro Team draait alweer enkele jaren bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar. Doel is een betere zorg voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH), zoals een Cerebrovasculaire Aandoening (CVA of hersenbloeding), na een hersentrauma, maar ook voor mensen met Multiple Sclerose en Parkinson.

Regiofunctie

Het team heeft contacten met verschillende neurologieafdelingen in de regionale ziekenhuizen en revalidatiecentra, maar ook met andere betrokken werkers in de eerstelijn, zoals huisartsen, wijkverpleegkundigen, de logopediste, de ergotherapeut, de neuropsycholoog en de diëtiste. Het team heeft dus een duidelijke regiofunctie. Via een gezamenlijke aanpak door alle betrokkenen is de zorg meer op elkaar afgestemd. Daardoor is het mogelijk meer te bereiken dan via behandelingen door alle zorgverleners apart.

Bakker & De Vos fysiotherapeut Froukje van der Waerden is één van de initiatiefnemers van de oprichting van Neuronetwerk Zuid Holland Noord.  Dit netwerk wil de kwaliteit van zorg voor deze patiënten verbeteren en hiermee de verbinding maken tussen de ziekenhuizen, revalidatiecentra en de eerste lijn. Via www.neuronetwerk.nl  kunnen patiënten en verwijzers gemakkelijk gespecialiseerde fysiotherapeuten vinden in de regio Zuid-Holland Noord.

Trainingen na behandeling

Ook na het afsluiten van de therapie of als therapie (nog) niet geïndiceerd is, heeft Bakker & De Vos deze patiënten nog iets te bieden. Ook voor hen geldt immers dat lichamelijke activiteit noodzakelijk is om in conditie te blijven. Er zijn diverse trainingsmogelijkheden, zoals op dinsdagmiddag in zwembad De Wel, en op de donderdagmiddag, in sporthal De Steupel, de NeuroFitGym groep. Voor mensen met Parkinson is er op de woensdagochtend een speciale trainingsgroep en sinds kort geeft Erik Mol van EMPT sports op de maandagochtend Parkinson bokslessen.

Meer weten over de mogelijkheden of vraag je je af of dit iets voor jou is? Neem dan contact op met Froukje van der Waerden via 0172-575261, via WhatsApp 06-57821791, per mail info@bakkerendevos.nl of loop binnen in Gezondheidscentrum De Vijver, Vijverhof 1 in Nieuwkoop of in Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?