Aan het begin van een nieuw jaar is er traditiegetrouw bij veel mensen onzekerheid over de vergoedingen voor fysiotherapie in het nieuwe jaar. Fysiotherapie wordt voor het grootste gedeelte vergoed vanuit de Aanvullende Verzekering (AV) en niet vanuit de basisverzekering.

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie voor maar een beperkt aantal ziektes of aandoeningen en ook meestal pas na de eerste twintig behandelingen. Een uitzondering betreft de vergoeding voor behandelingen in verband met een ernstig doorgemaakte Corona besmetting, COPD en Artrose van de knie of heup. In de basisverzekering zit daarbij in 2021 nog het Eigen risico van minimaal 385 euro.

Of fysiotherapiebehandelingen door de verzekeraar vergoed worden, is dus, net als voorgaande jaren, in belangrijke mate afhankelijk van de AV van de verzekerde. Voor wie afgelopen jaren regelmatig fysiotherapie nodig heeft gehad, een risicovol of zittend beroep heeft of intensief sport met een grotere kans op blessures, is een goede AV geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor wie een chronische ziekte heeft; een AV met ruime dekking vergoedt dan immers de eerste twintig behandelingen. Voor de vergoedingen uit de AV geldt geen eigen risico.

Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, heeft overeenkomsten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Wie geen AV heeft, is uiteraard ook welkom bij Bakker & De Vos; de kosten van de behandeling worden in dat geval direct bij de cliënt in rekening gebracht.

Laag inkomen?
Voor wie een laag inkomen heeft, is het goed om te weten dat de Gemeente Nieuwkoop hiervoor afspraken heeft gemaakt met Zorg en Zekerheid. De gemeente draagt dan bij in de kosten van de AV en de verzekerde ontvangt een korting op de basisverzekering. Informatie over deze regeling is op te vragen bij de gemeente.

Meer weten of een afspraak maken bij Bakker & De Vos kan via 0172-575261 (Nieuwkoop) en 0172-603195 (Ter Aar), met een mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.