Nieuwkoop/Ter Aar, Etalagebenen worden veroorzaakt door een probleem met de doorbloeding van de benen met als gevolg dat patiënten beperkt zijn in de loopafstand. De aandoening, ook wel claudicatio intermittens genoemd, heeft als kenmerk dat de patiënt, na een stukje lopen, steeds even stil moeten staan om de pijn uit de benen te laten wegtrekken. De aandoening wordt veroorzaakt door een verkalking van de bloedvaten. Daardoor wordt het bloedvat steeds nauwer; de doorbloeding van de benen wordt steeds slechter en geleidelijk ontstaan er steeds meer klachten, met name tijdens het lopen. De eerste klachten treden bv op tijdens inspanning zoals bij het hardlopen terwijl op langere termijn ook gewoon wandelen steeds pijnlijker en moeizamer wordt.

Bij patiënten met claudicatio intermittens is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, in bijna alle gevallen, leidt tot verbetering van de loopafstand. Uit onderzoeken die gedaan zijn blijkt dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbeterde (tot 210%). Het beste resultaat krijgt u als u begeleiding krijgt van een fysiotherapeut die is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, voorheen ClaudicatioNet. Bij Bakker & De Vos wordt deze z.g. gesuperviseerde looptherapie begeleid door de Chronisch ZorgNet fysiotherapeuten Barrie Boonstra en Froukje van der Waerden.

Zorgverzekeraars bieden voor deze looptherapie een uitgebreide vergoeding omdat deze zorg bewezen goedkoper is dan behandeling in het ziekenhuis door bv operatief ingrijpen. Meer weten? Neem contact op met Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid. Bel in Nieuwkoop 0172-575261 of Ter Aar 0172-60 3195, stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. Meer informatie vindt u ook op www.bakkerendevos.nl

Corona update: In verband met de aangescherpte corona regels vanuit de overheid vragen we u, indien u de praktijk bezoekt, een mondkapje te dragen in de wachtkamer en in de ruimtes naar de behandelkamers of oefenzaal.