Asfaltonderhoud Nieuwkoop en Woerdense Verlaat

In Nieuwkoop en Woerdense Verlaat gaat aannemer D. van der Steen B.V. onderhoud uitvoeren aan het asfalt. Hij legt geen volledig nieuwe weg aan, maar verduurzaamt de bestaande asfaltlagen en brengt een nieuwe toplaag aan.

Hiervoor gebruikt de aannemer als techniek de oppervlakbehandeling en EAB (Emulsie Asfaltbeton). Deze technieken maken de rijbaan vlak en stroef. Het asfalt afstrooien met steentjes bevordert de grip van de voertuigen op de weg. De weg is daarna weer netjes én veilig.  

Nieuwkoop 

In Nieuwkoop wordt gewerkt op de Achterweg en de Roerdomplaan van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september. Steeds is de helft van de rijbaan afgesloten, verkeer kan om en om langs het werk rijden. Verkeersregelaars begeleiden dit. De parkeerplaatsen aan de Achterweg en de tunnel aan de Roerdomplaan zijn bereikbaar. De rode fietssuggestiestroken op de Achterweg worden doorgetrokken vanaf de Roerdomplaan tot aan de Nieuwveenseweg.

Woerdense Verlaat 

Tijdens de werkzaamheden op woensdag 1 september is de Bosweg in Woerdense Verlaat afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de Bosweg. 

Tijdelijk meer geluid 

Als verkeer over een weg rijdt, is contactgeluid (van de banden op de weg) te horen.  Dit geluidsniveau zal na de werkzaamheden hoger zijn, maar zakt daarna. Uiteindelijk daalt het tot onder het huidige geluidsniveau. Dit kan tot enkele weken duren. Ook ziet de weg er vlak na het aanbrengen wat rommelig uit, dit is tijdelijk en verbetert na een tijdje.  De losse steentjes worden door normaal gebruik in de weg gereden. Door je aan de maximumsnelheid te houden, voorkom je steenslag. Steentjes die blijven liggen, worden na twee weken opgeveegd. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?