Ik zeg gedag. Na vijftien maanden vol passie en met veel plezier De Nieuwkoper voorzien te hebben van nieuws, onzinnige dingen 😉 en leuks stop ik als hoofdredacteur. Ik ga mij weer volledig toeleggen op mijn eigen tekstbureau.

Ik kijk terug op een leerzame, gave tijd. Ik leerde filmen en monteren, mijn kennis voor WordPress – het programma waarin deze website is gemaakt – is flink vergroot en ik herontdekte hoe leuk het is om lokaal nieuws te brengen.

Ik kijk ook terug op het nieuws van afgelopen vijftien maanden. Op treurige berichten, zoals het dodelijke ongeval in Ter Aar, de grote brand in Café De Noordse Plassen en de schade die storm Eunice aanrichtte. Maar ook op veel mooie acties, zoals die voor postbode Ismail die door corona in het ziekenhuis terechtkwam en waarvoor een Nieuwkoper een kaartenactie opzette. De fantastische sneeuw- en ijsperiode vorig jaar. Het opzetten van een Prikbord wat het best leuk deed. De sfeervolle kersttuin vol lichtjes in Ter Aar. En natuurlijk de prachtige Goedemorgen!-foto’s waarmee lezers mij verwendden.

Maar ook de mooie columns van boswachter John Pietersen blijven mij bij, evenals het fijne contact met gemeente Nieuwkoop en andere organisaties. De verenigingen, initiatieven en lezers die mij mailden met persberichten en tips en de gemeenteraadsverkiezingen waaraan ik een dagtaak had, maar waardoor ik wel de betrokken en passievolle mensen áchter de partijen leerde kennen.

Voor nu zeg ik gedag, maar ik ben ervan overtuigd dat het geen ‘Vaarwel’ is, maar slechts ‘Tot ziens!’. Het ga jullie goed!

Wil je nog iets tegen me zeggen, mail mij gerust op ankesteffers@hotmail.com.