Inmiddels werk ik vijftien maanden voor De Nieuwkoper. Daarvóór werkte ik twaalf jaar voor andere media, waarvan een jaar of zeven mét een digitale variant. En nog steeds zijn er artikelen die mij echt kunnen verrassen in hun populariteit.

Vanzelfsprekend doen 112-berichten het altijd goed. Gekeken naar de top 10 van best gelezen artikelen van afgelopen week zijn er vier berichten in deze rubriek. Als je weet dat er vier 112-berichten waren, zegt dit alles.

Maar een grote verrassing, vind ik, is het artikel over een petitie die is gestart over het PostNL-besluit om Chris Koeriersdiensten van route Noorden af te halen. Ik weet dat petities het altijd goed doen qua animo, het zijn natuurlijk echt de zorgen en problemen van om de hoek, maar dat het hét best gelezen artikel werd, vond ik verrassend. Zeker omdat Chris Koeriersdiensten niet uit gemeente Nieuwkoop komt. Ruim duizend keer is het artikel bekeken.

Super om te zien dat we zoveel Noordense lezers en bezoekers hebben. En daarbij, het aantal handtekeningen steeg met honderden. Of dit door het artikel op De Nieuwkoper komt, weten we natuurlijk niet, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een artikel zorgt voor zoveel extra aandacht.

Nieuwsbrief

Wat ook helpt om in die top 10 te komen, is de nieuwsbrief die wij op zaterdag mailen. Meestal als ik op maandag kijk, zijn het de berichten uit deze nieuwsbrief die de top 10 vullen. Deze week is dat niet anders. Toch vind ik ook nummer 10 verrassend, over de inrichting van natuurgebied Ruygeborg. Misschien is het de titel ‘Inrichting natuurgebied Ruygeborg gaat niet vanzelf‘, maar ik denk ook dat veel mensen benieuwd zijn naar wat er, qua natuur, tussen Nieuwkoop en Noorden gebeuren gaat.

Neemt niet weg dat juist dit soort verrassingen mijn werk zo leuk en uitdagend maakt.

Anke Steffers
Reageren: anke@nieuwkoper.nl