Met mijn vriendinnen was ik bij The Passion in Zevenhoven.

Vrijdag zou het zover zijn, ik zou nu toch echt op de boot stappen met Natuurmonumenten en op excursie gaan naar de rietsnijders. Het weer was iets beter dan een week eerder, maar schijnbaar niet aantrekkelijk genoeg, want het aantal aanmeldingen stond op 1. En die ene was ik.

Direct na het opstaan had ik mijn thermoshirt en -broek al klaargelegd, mijn telefoon goed opgeladen voor foto’s en filmpjes die ik zou gaan maken en ik hield de kachel wat lager om vast enigszins te wennen aan de kou die me te wachten stond, toen boswachter Juriaan mailde dat de vaarexcursie niet doorging.

Aangezien de reportage die ik hierover ging verzorgen op de planning stond voor onze Omroeper-pagina die wij elke week aanleveren, was ik even uit het veld geslagen. Had ik nog andere artikelen om te gebruiken? Er was afgelopen week veel gereageerd op het bericht over de Oude Nieuwveenseweg die voor een jaar eenrichtingsweg was geworden. Dat speelde dus duidelijk. Zaterdag plaatste ik een artikel over de toekomst van zwembad De Wel met een oproep aan inwoners om daarover mee te denken. Het maakte de tongen op Facebook flink los. Ook de verkeershinder op het Zuideinde in Nieuwkoop zorgde voor reacties. En ik kreeg een verbolgen reactie dat de naam voor het nieuwe dorpsplein in Nieuwveen geen ‘Johannesplein’ was geworden, maar ‘Weteringplein’ bleef.

Maar de eerste twee artikelen waren afkomstig van de gemeente. Voor de hinder op het Zuideinde schakelde ik wel een vriendin in die in die straat woont, maar ook dat bericht was niet uniek. En wat het vierde artikel betreft, daar was alles al over gezegd en besloten.

Wat nu, vroeg ik mij af. Een oplossing diende zich gelukkig vlot aan. Ik had namelijk een (privé)uitje op de agenda staan voor zaterdagavond. Naar The Passion in Zevenhoven. En zoals je wellicht hebt gezien, vormde deze prachtige show prima inspiratie voor het schrijven van een artikel. Lekker warm binnen, weinig kans op annulering en gezellig met mijn vriendinnen.

Het werd een heerlijke avond én prima vulling voor onze Nieuwkoper-pagina in de Omroeper.

Reageren: anke@nieuwkoper.nl