Ik kan mij niet herinneren dat het eerder is gebeurd dat ik, en met mij mijn hele buurt, mij zo vergiste in de aanbieddag van afval.

Natuurlijk, er zijn er velen zoals ik; als één buurman zijn container aan de weg zet, denkt de rest ‘Oh ja’ en zet die van zichzelf ernaast. Maar toen ik zaterdagmorgen door mijn wijk liep, zag ik echt in elke straat containers en dozen staan. Ongeleegd. Was het vrijdag dan geen ophaaldag?

Naast dat er voorheen niet zo heel veel dozen bij stonden, we konden ons oud papier immers naar de grote zeecontainers brengen, was het vooral opvallend dat het zo veel was. Schijnbaar had in elke straat de eerste buurman niet op de digitale afvalkalender van Cyclus gekeken.

Omdat ik voor mijn oud papier met papieren tasjes werk en ik mijn aangevraagde blauwe container (ook) nog niet heb ontvangen, stop ik de tasjes altijd in de containers die er al staan. Niemand die daar last van heeft, maar toen ik ’s middags zag dat de buren hun volle containers maar weer naar hun tuinen hadden gereden, vond ik dit wel lullig. Dus sorry buurtjes, dat jullie met mijn papier moesten zeulen. 🙈

Daarom een tip voor mijzelf en voor al mijn buren; ga naar afvalkalender.cyclusnv.nl, vul je postcode en huisnummer in en zet de pagina in je favorieten. En inmiddels weet ik ook – diverse lezers van deze column wezen mij hierop – dat er een app is waar je jouw afvalkalender op kunt zetten. Deze is te downloaden via Google Play en de Appstore. Dan kan het niet meer misgaan. Al is het natuurlijk ook een optie dat alleen die snelste buurman dit doet. Wij volgen wel.

Anke Steffers
anke@nieuwkoper.nl

LEES OOK:
Inzameling afval en oud papier in 2022