Een afwisselend weekje achter de rug. Het laat zien dat het werk van een redacteur/journalist alle kanten op kan gaan.

Maandag sloot ik de interviewreeks af die ik afnam van alle politieke partijen die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Nieuwkoop volgende week. Het was Lizet Keijzers van Samen Beter Nieuwkoop die mij deze laatste keer meenam in het programma van haar partij.

De vijf die haar voorgingen, ontvingen mij allen bij hun thuis. Dit kwam deels door de coronamaatregelen en deels, omdat het bij mensen thuis gewoon lekker rustig is. Zeker omdat ik ook elke lijsttrekker op de film zette. Lizet wilde graag op een bruisende locatie. Dit werd sporthal De Vlijt waar ze met eigenaar Hugo Bakker regelde dat wij een lekkere lunch konden gebruiken. Een leuke afsluiter van een reeks die heel wat van mij vroeg. Eerst anderhalf uur luisteren naar de plannen van de partijen, onderwijl alles intikkend op mijn MacBook. Vervolgens zeven video’s opnemen met de zeven thema’s waar alle partijen op reageerden. De start bij Jop van der Pijl deed niet vermoeden dat dit best heel moeilijk was. Bij Jop stonden ze er zo op. De daaropvolgende lijsttrekkers hadden hier meer moeite mee. Logisch, want  je wilt natuurlijk het juiste zeggen en een camera op je snuit maakt dit niet makkelijker. Toch vind ik de interviewreeks geslaagd. Wat een prachtige partijen hebben wij in onze gemeente. Allemaal het beste voor met hun inwoners. En wat een (vrije) tijd hebben ze daarvoor over.

Heel Nieuwkoop Bakt
©Trigrr – Barbara Zornig

Dinsdag was ik jurylid bij ‘Heel Nieuwkoop Bakt’, dat lees je hierboven. Als afgevaardigde van de media, maar ook omdat ik een opleiding afrondde op dat gebied. Wat was dat leuk. Een super enthousiaste jury, echt prachtige en heerlijke taarten en die gezichten van de deelnemers die aanwezig waren bij het proeven en keuren. De spanning was erop af te lezen, maar ook die ongelooflijke trots. Na het keuren telden we de punten op om de winnaars te bepalen. We waren het redelijk snel met elkaar eens.

Na de wedstrijd liep ik met de winnares van de 16+ categorie op. Zij maakt regelmatig taarten op bestelling en had het liefst dezelfde school gedaan als ik. Haar taart had zij aan Koos gegeven om mee te nemen naar het politiebureau. Ook kwam ik de jongedame tegen die derde werd met haar carnavalstaart. Heel lief schonk ze mij haar taart, zodat ik deze ’s avonds bij de volleybal kon trakteren. Ook de dames en heren van Scarabee waren onder de indruk van haar prachtige taart.

Geef mij maar vaker zo’n smakelijk weekje.

anke@nieuwkoper.nl