Ik ben op pad geweest met een e-Chopper van De Hollandsche Leeuw Actief Genieten. Wat een ervaring!

Ik kreeg een berichtje van een vriendin. Of ik misschien een leuke en betaalbare overnachtingsmogelijkheid in Nieuwkoop kende. Waarom kom je niet bij mij logeren, was mijn reactie. Ik moet wel werken, maar dat kan ik prima combineren. Ik wilde namelijk een e-Chopper route uitzetten voor De Hollandsche Leeuw Actief Genieten, waarvoor ik de pr verzorg. Dat vond vriendin een goed idee.

Die dinsdagmiddag, het weer was zacht, de zon scheen, gingen wij, na een uitleg over het gebruik van de elektrische scooter, op weg. Wij gleden, ja zo voelt het echt, met de e-Chopper door de Dorpsstraat van Nieuwkoop, de Noordenseweg op richting Noorden.

“Wat een gevoel van vrijheid”

Wat een gevoel van vrijheid! Je maakt geen geluid en toch vlieg je over de weg. Het voelt een beetje als scheuren, maar je stoort de natuur niet. Fietsers raas je voorbij, bij wandelaars met honden houd je even in; we maken tenslotte samen gebruik van het fietspad. Naast elkaar rijden kan niet vaak, maar doordat je geluidloos vooruit beweegt, kun je toch praten met elkaar.

In Noorden haalden wij lunch om op tijd bij het Zonneveer te zijn. Helaas, bij het aanrijden zagen wij al dat onze brede choppers op dit elektrische veer niet gingen passen. Dan maar niet over de Nieuwkoopse Plassen, maar eromheen. Want we hadden zestig kilometer aan elektriciteit bij ons.

En zo deden wij nog vele dorpen aan. Zevenhoven, Noordeinde, Noordse Dorp, Korteraar en weer naar Nieuwkoop. Wat een genot!

Ervaar mee

Rijd een klein stukje mee met Anke (video is op een andere dag opgenomen toen het minder weer was dan tijdens de testrit) 

Ook e-Chopperen

Ook een e-Chopper huren, kijk op de website van De Hollandsche Leeuw voor alle verhuurmogelijkheden:

www.hollandscheleeuw.nl

LEES OOK:
#ankevindt wat van vakantiehuisjes