Ik hoor erbij. Laat ik het maar zo stellen. Ik heb corona…

Vorige week zaterdag had ik een etentje in een restaurant. Gevolgd door een etentje bij iemand thuis. Omdat ik niet gevaccineerd ben, moest ik een Testen voor Toegang-test doen. Maar dat gold natuurlijk niet voor de QR-code dragers waarmee ik de etentjes die dag had.

Woensdagavond kwam ik thuis en voelde mij ineens rillerig. Ik nam twee paracetamol en ging naar bed. Het werd een nacht van rillen en trillen, van koorts, een bonkend hoofd en misselijkheid. Het was duidelijk dat ik goed ziek was.

Direct donderdag naar de teststraat. Eén persoon bij de etentjes was verkouden, misschien had ik het van diegene gekregen. Hondsberoerd in de auto, gelukkig snel aan de beurt. Wat was het die eerste dag afzien. ’s Avonds hoorde ik van meerdere mensen in Ter Aar, ook van die verkouden was, dat zij corona hadden. De meesten gevaccineerd, allemaal ziek. Ik wist dus hoe laat het was.

En inderdaad, de volgende morgen de uitslag: Positief. Dagen van lamlendigheid met het ene moment maagpijn en diarree, het andere moment hoofdpijn, dan weer zere benen; een wrak was ik.

Woensdag is de besmettingsperiode voorbij. Ik moet wel 24 uur klachtenvrij zijn, maar of ik dan ook al fit genoeg ben om de vele tennis- en volleybalafspraken af te gaan, ik heb mijn twijfels…

Toch komt er iets positiefs uit deze malaise, vanaf 18 oktober heb ik mijn QR-code. Het drankje in de sportkantine is ook weer voor mij.

LEES OOK:
#ankeervaart een e-Chopper van DHL actief

Reacties mogen naar anke@nieuwkoper.nl.

One Comment on “#ankeervaart een coronabesmetting”

  1. Toen ik deze column schreef, was ik echt nog flink belabberd. De volgende dag voelde ik me ineens zo enorm veel beter. Het tennissen en volleyballen dat daaropvolgende weekend ging alweer heel aardig. Wat was dat fijn 🙂

Comments are closed.