De lockdown raakt iedereen. En hadden wij er in eerdere lockdownperiodes nog wel enigszins begrip voor, nu in de ziekenhuizen de patiënten langzaamaan afnemen, is dat begrip momenteel duidelijk minder.

Het gemis van het sporten, één van de manieren om aan je gezondheid te werken, is groot. Maar nog veel erger is het voor de ondernemers van niet-essentiële winkels die na hun pensioenpotje nu hun spaarpotje steeds meer zien interen. Ze willen dolgraag open, maar mogen gewoonweg niet. En al is Click & Collect een attent initiatief, het is slechts een pleister op de wonde.

En was nu duidelijk dat winkels, kapperszaken, sportscholen, salons en hotels/restaurants dé besmettingshaarden van Nederland waren, dan zou er begrip voor zijn. Maar ook dat is niet het geval.

En tja, deze kennen we wel, want waarom mogen de drankwinkels en de Jamins wel gewoon open? Als drank en snoep essentieel is, dan is de horeca dat toch ook?

Ontlasting zorg

Maar goed, het is wat het is; het OMT en de regering geloven dat deze stap de zorg ontlast, zeker met die enorme golf aan nieuwe ziekenhuisopnames in het vooruitzicht, want dat staat in het OMT-berekening, dus we moeten het ermee doen.

En daarom bedacht ik als Nieuwkoper iets om de ondernemers van niet-essentiële winkels in gemeente Nieuwkoop een handje hulp te bieden. Ik zette de Lockdownetalage op.

Alle ondernemers van niet-essentiële winkels in de gemeente kunnen hier gratis een product of dienst plaatsen. Een shampoo, een driegangenmenu, een cadeau-/tegoedbon om na heropening te kunnen gebruiken, een winterjas enz. Daarbij het adres van hun webshop, website of een e-mailadres met telefoonnummer en de Lockdownetalage kan zijn werk gaan doen.

In Vrijmibo Corona-show

Johan Bremmert, die elke vrijdagmiddag de Vrijmibo Corona-show op Facebook heeft, zag de Lockdownetalage voorbij komen en vroeg mij afgelopen vrijdag in de uitzending. Ik moest even een drempel over. Maar de etalage verdiende deze aandacht dus ik stond hem te woord.

Tegen de ondernemers die zo enorm geraakt worden, wil ik zeggen; maak gebruik van dit gratis aanbod. Geef jouw product of dienst door via Nieuwkoper.nl/prikbord. En uit mijn hart gesproken; heel veel sterkte!

Reageren: anke@nieuwkoper.nl

LEES OOK:
Brief Nieuwkoops college aan Rutte: “Sta winkelen in niet-essentiële sector toe”