Eén van de tennishallen in het Alphense Nieuwe Sloot wordt omgebouwd tot vaccinatielocatie. Zorgmedewerkers en de eerste groep senioren uit gemeente Nieuwkoop (85- tot 90-jarigen) die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor deze Alphense locatie of naar Leiden of Gouda afreizen.

Het vaccineren in Nieuwe Sloot gebeurt in een speciaal ingerichte indoortennishal. De GGD start vandaag met de voorbereidingen zodat vanaf 1 februari, als de vaccinaties beschikbaar zijn, begonnen kan worden met inenten.

Lees ook: Ipse de Bruggen vaccineert eerste cliënten

Huisarts
Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt voor hun eerste prik. Vervolgens is het de beurt aan senioren tussen de 85 en 90 jaar. “De Nieuwkoopse inwoners in deze leeftijdscategorie ontvangen volgende week van de RIVM een uitnodiging om een afspraak te maken”, laat een communicatiemedewerker van de gemeente Nieuwkoop weten. “De mensen die mobiel (genoeg) zijn, kunnen kiezen of ze naar de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn gaan of naar de locaties in Leiden of Gouda. De huisarts bepaalt welke 85- tot 90-jarigen mobiel genoeg zijn. De inwoners die dat niet zijn, worden gevaccineerd door de eigen huisarts. Het is nog onduidelijk of de huisarts hiervoor thuis langskomt of dat de senior naar de dokterspraktijk moet komen.”

Hoe het vaccinatieproces voor de rest van de Nieuwkopers eruitziet, is nog niet bekend, laat de communicatiemedewerker tot slot weten.

Zie ook: Bijna tweederde van Nieuwkoopse stemmers laat zich vaccineren


Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot is te vinden aan de President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn en is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.