Allerlaatste Torenschudderfeest gaat toch door

torenschuddersfeest gondelvaart

Vanaf de kade genieten van de verlichte boten op de plassen. ©Archief

Lange tijd was het onzeker. Gaat het Torenschuddersfeest wel of niet door? Het is nu officieel. Op basis van de huidige rijksregels rondom COVID kan en mag het. Dat is in goed overleg met de gemeente Nieuwkoop besloten. Het enige voorbehoud is dat er geen verzwaarde beperkingen worden opgelegd door het Rijk.

Het Torenschuddersfeest begint zaterdag 11 september met van 9:00 tot 13:00 uur een creamarkt in de Dorpsstraat en op het Reghthuysplein. Rond de klok van 19:00 uur verzamelen de verlichte boten op de Nieuwkoopse Plas bij Jachthaven Tijsterman. Voor de drie mooist verlichte grote boten en de drie mooist verlichte kleine boten liggen weer prijzen klaar. Rond 21:00 uur sluit dit allerlaatste Torenschuddersfeest af met een daverend vuurwerk.

Strikte regels

Vanzelfsprekend zijn er in verband met corona regels waaraan iedere bezoeker van het evenement zich moet houden. BIj de creamarkt hanteert de organisatie eenrichtingsverkeer. De kramen staan daarom niet tegenover elkaar, maar in een lang lint door de Dorpsstraat en het Reghthuysplein.

Ook ’s avonds bij het vuurwerk gelden strikte regels. Bij Jachthaven Tijsterman kunnen driehonderd mensen vanaf de kant op een afgebakend terrein naar het vuurwerk komen kijken. Dat is, zoals altijd, gratis.

De toegangsregels bij Tijsterman zijn als volgt:

  • Op het afgebakende terrein moetem vaccinatieplichtigen een vaccinatiebewijs tonen of een negatieve PCR-test.
  • Bezoekers moeten zich houden aan de aanwijzingen van de bevoegde instanties.
  • Na afloop van het vuurwerk mogen boten nog tot 0:30 uur varen op de plas. Om 1:00 uur moet de plas verlaten zijn.
  • Schippers zijn verantwoordelijk voor wat er op hun boten plaatsvindt.

Gemeente Nieuwkoop en de Torenschudders zorgen voor voldoende beveiligers en begeleiders om deze twintigste en tevens laatste editie in goede banen te leiden. Als iedereen zich aan de regels houdt, wordt het vast een fantastische editie.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?