Yorben gaat voor zijn afstudeerfilm ‘De Zelfoptimalisator’ vele challenges aan, waaronder het afscheren van zijn haar. ©Yorben den Hartog

In Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop worden zondag 28 november vijf afstudeerfilms getoond, gemaakt door jonge filmmakers, waaronder de Nieuwkoopse Yorben den Hartog.

Naast Yorben worden de films getoond van vier andere Rotterdamse studenten van de opleiding ‘Audiovisueel Ontwerp’ van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. De studenten maakten een mix die gaat van animatie tot documentaire.

‘In Onze Natuur’ van Jorick Buurstra en Bastiaan de Haas is een visueel portret van Nederlanders die proberen om hun gebroken relatie met de natuur te repareren. Ze worden hierin geconfronteerd met een bijzonder lastige tegenstander: zichzelf.

In ‘Van Zilt en Zoet’ van Iris van Wijk worden herinneringen opgehaald van een eiland, verzameld in een ladekast. Een ode aan een plek los van de tijd.

In ‘De Zelfoptimalisator’ van Yorben den Hartog onderzoekt de Nieuwkoper of hij de meest ideale ‘ik’ kan worden, door allerlei challenges aan te gaan en daardoor aan zelfontwikkeling te doen:

‘Gaia’ van Rient van de Crommert is een muziekvideo over alles waar je over na kunt denken in een lockdown en hoe dat dan soms ook wat (te) veel kan zijn.

De films zijn te zien op zondag 28 november om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Toegang is 6 euro. Bij de ingang wordt gevraagd naar het coronatoegangsbewijs.

Bestel je kaarten via deze link.