Aanvragen TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Ondanks de versoepelingen rond corona hebben veel mensen het financieel nog steeds moeilijk. Zij zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben lange tijd geen of minder inkomen gehad. Hierdoor kunnen zij privé-woonlasten niet meer betalen. Om deze inwoners te helpen, is er de Tijdelijke Overbrugging Noodzakelijke Kosten (TONK). Het aanvragen van de regeling is verlengd tot 1 oktober.

TONK kan aangevraagd worden door huishoudens die door de coronacrisis aanzienlijk minder inkomsten hebben; die noodzakelijke privé-woonlasten niet meer kunnen betalen; waarvoor andere regelingen niet of onvoldoende hulp bieden en die als werknemer een privévermogen hebben van minder dan:
€6.295 voor alleenstaanden
€12.590 voor alleenstaande ouders en gehuwden/samenwonenden
en die als zelfstandig ondernemer een bedrijfsvermogen hebben van minder dan €47.041.

De kosten die in aanmerking komen voor de TONK-regeling zijn: huur (incl. servicekosten, onder aftrek van huurtoeslag); hypotheekrente (géén hypotheekaflossing) en kosten van elektriciteit, gas en water.

EERDER:
TONK: voor wie door de coronamaatregelen woonlasten niet meer kan betalen

Informatie

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de regeling voor gemeente Nieuwkoop uit. Kijk voor uitgebreide informatie over de regeling en voor het aanvragen van de TONK op www.alphenaandenrijn.nl/tonk.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?