Foto: Ruud Snoeker  

Op donderdag 5 oktober doen wij een stapje terug naar het begin van onze jaartelling. Hoe ging het er toen aan toe op de scholen? Hoe leerden kinderen lezen, schrijven, rekenen en declameren? U hoort daar deze middag alles over. En…wij gaan met zijn allen ook zelf oefenen. Magistra Maia , Margriet Ruiter, komt in vol Romeins ornaat om u een en ander bij te brengen. Ook dat “ornaat” krijgt even de aandacht. Het belooft een interessante en speelse middag te worden. 

Het gebeurt op 5 oktober vanaf 14.00 uur in de kantine van Scouting Nieuwkoop aan de Ladderhaak 4 in Nieuwkoop (zie www.museumkomdrin.nl). De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop en omgeving.  

Als u wilt komen, moet u zich aanmelden door te mailen naar  aanmelden@museumkomdrin.nl of te bellen met  Frits Horstmeier (06 20 46 94 61). Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer binnen de gemeente Nieuwkoop nodig, dan kan Frits daarvoor zorgen.