Dit seizoen opent zwembad Aarweide in Nieuwveen op woensdag 12 mei (voor het Hemelvaartweekend). Gestart wordt met beperkte openingstijden. Tijdens de zomervakantie zal het bad meer uren open zijn. Als de situatie rond corona verbetert en de beperkingen ten aanzien van het aantal bezoekers gunstiger worden, bekijkt Aarweide of zij meer uren open kan.

In ieder geval begint het seizoen weer met een reserveringssysteem met tijdblokken. Nieuw dit seizoen zijn de meerbadenkaarten. Dit is goedkoper voor de regelmatige bezoeker dan een los kaartje. Vorig seizoen kwamen veel bezoekers van buiten de regio naar het zwembad die bij mooi weer kaartjes reserveerden. Een fijne inkomst, maar voor de losse kaartjes gaat de toegangsprijs dit jaar omhoog.

Aanzienlijk verlies

Vorig seizoen heeft de Stichting tot Behoud Zwembad Aarweide een aanzienlijk verlies opgeleverd. Het weer in juli was zeer slecht, in augustus goed. Dat heeft echter niet het negatieve resultaat teruggebracht naar wat bij aanvang van het seizoen 2020 voorzien was. Met beperkte openingstijden probeert de stichting kosten te besparen.

Woensdag 12 mei opent het zwembad. Het ondiepe bad, peuterbad, de waterglijbaan en spray-park zijn vanaf die dag, vooralsnog, alleen ‘s middags open op woensdag, zaterdag en zondag.

Er zijn ook mogelijkheden opgenomen voor het geven van zwemlessen. Belangstellenden kunnen hiervoor mailen naar info@zwembadaarweide.nl.

Het is nog even afwachten wat het kabinet voor versoepelingen gaat doorvoeren, sowieso staat de openingsdatum vast. Het programma en de openingstijden kunnen nog wel gewijzigd worden.