Zin in Zondag in Bibliotheek Rijn en Venen

Bibliotheek Rijn en Venen gaat op de culturele tour met ‘Zin in Zondag’. Muziek, dans, lezen, literatuur, kunst en cultuur, ze komen allemaal voorbij. Zodra het weer kan, vinden de activiteiten live plaats in Alphen Centrum. Tot die tijd gebeurt het online.

Alle ‘Zin in zondag’ – activiteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is wel nodig. Vanwege de coronamaatregelen zijn de activiteiten nu uitsluitend online bij te wonen. Vanaf april gaat Rijn en Venen duaal programmeren (als dat past binnen de dan geldende maatregelen).

Inspiratiewandeling

Gestart wordt met de Inspiratiewandeling op zondag 21 maart met als startpunt Bibliotheek Alphen Centrum op het Aarplein. “Ben je creatief, nieuwsgierig, of heb je gewoon zin in nieuwe inspirerende ontmoetingen? Dan is een InspiratieMakers wandeling echt wat voor jou”, schrijft Bibliotheek Rijn en Venen op haar website. “Aan de hand van een thema wandel je met z’n tweeën langs leuke plekken. Met de creatieve opdrachtjes heb je onderweg altijd gesprekstof.” 

Er zijn nog maar een paar plekken vrij op zondag 21 maart.

Online lezing

‘Interieur in de schilderkunst van de Gouden Eeuw’ is de online lezing die zondag 28 maart bijgewoond kan worden. Dr. Sophie Oosterwijk vertelt over  het interieur in de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Ze belicht zowel de schilderijen zelf, zoals Vermeer, Jan Steen, Metsu, als toegepaste kunst zoals meubels, serviesgoed en poppenhuizen. In haar lezingen neemt ze de kijker mee de geschilderde ruimte in om aan te geven dat het gewoon niet ‘kan’, hoe bedrieglijk echt het ook lijkt.

Aansluitend aan de lezing vertelt een aantal kunstenaars uit Alphen en omgeving kort over hun werk en hoe ze in hun kunst ook spelen met ‘interieur’ en ‘binnen & buiten’.

De online lezing is voor volwassenen en is van 14:00 tot 15:30 uur. De lezing en de kunstenaarsportretten kun je online volgen via een livestream op het YouTube kanaal van Bibliotheek Rijn en Venen. Aanmelden kan met deze link. Geen tijd op zondag? Het interview is nog een maand te bekijken.

Het Muisje met de Parel

Zondag 20 juni is een familievoorstelling bij te wonen in de Alphense bibliotheek. Mieke Muis, het nichtje van Maurits, past op de Bibliotheek van Alphen. Ze vindt het heel gezellig met alle dieren uit de boeken en schilderijen. Maar op een avond is er paniek. De parel van het meisje is weg. Als een echte detective gaat Mieke op onderzoek uit. Zal zij de parel terugvinden? Een vrolijke en spannende, muzikale voorstelling. Het spel en de muziek wordt verzorgd door Aubrey Snell. Ze neemt ‘schilderijen’ mee uit het Mauritshuis. De voorstelling is gratis, maar een plekje reserveren is verplicht. De voorstelling is van 14:30 tot 15:15 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

www.bibliotheekrijnenvenen.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?