Zevenhovense rommelmarkt is weer open

De boekenbeurs is één keer in de maand te vinden in de hal aan de Jonge Zevenhovenseweg. ©Grace Mooy-Broekens

De grote hal op het adres Jonge Zevenhovenseweg 12 in Zevenhoven is zaterdag 15 mei, na een sluiting van vijf maanden vanwege corona, weer het terrein van de Zevenhovense Rommelmarkt. Zaterdag lag, naast de gebruikelijk aanwezige kringloopproducten, het accent op boeken. 

Eén keer per maand Boekenbeurs

Evert van ’t Wout. ©Grace Mooy-Broekens

Oprichter en beheerder van de rommelmarkt, geboren en getogen Zevenhovenaar Evert van ’t Wout, vertelt hoe het begonnen is: “Ik ben negentien jaar geleden met de rommelmarkt gestart. We zaten lange tijd op twee locaties. Sinds drie jaar zijn we hier aan de Jonge Zevenhovenseweg  gehuisvest. In de loop der jaren is deze markt ook buiten Zevenhoven bekend geworden waardoor ik regelmatig allerlei producten uit het hele land aangeleverd krijg.”

De bezoeker van de giga hal krijgt bij binnenkomst gelijk bevestiging van Van ’t Wouts woorden. De grote verscheidenheid van gebruikte spullen maakt indruk. Er is werkelijk van alles; gebruiksartikelen, huisraad, glaswerk, boeken, sieraden, schoonmaakartikelen enzovoort. Eenmaal per maand zal de hal tevens dé locatie zijn van een boekenbeurs. En ook daarin is er volop keuze. Zaterdag kon gekozen worden uit zo’n tweeduizend boeken.

Goede doelen

Van ‘t Wout: “In normale omstandigheden waren wij elke dinsdagavond open en konden wij in een jaar een opbrengst van ruim 5000 euro voor ons hoofddoel van oudsher, de Dorpskerk, realiseren. Een kleiner deel van deze opbrengst is naar een jeugdvereniging in ons dorp gegaan en naar de landelijke Schoenendoosactie. Door de avondklok zijn wij naar zaterdag overdag gegaan. We hopen binnenkort overigens weer terug te gaan naar opening op dinsdagavond.”

Komende zaterdag is de rommelmarkt wederom te bezoeken tussen 10:00 en 13:00 uur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?