De organisatie van de Kindervakantieweek Zevenhoven nodigt de Zevenhovense kinderen uit mee te doen aan Grasbalenkunst. Donderdag 21 oktober kunnen ze tussen 10:00 en 12:00 uur helpen met het beschilderen van grasbalen op boerderij Blok aan de Kousweg 3 in Zevenhoven. 

“Wij hebben jullie hulp nodig”, staat in de flyer. “In november vindt namelijk de Verlichte Proeverijenroute  plaats en daar willen we een steentje aan bijdragen.  Daarom zouden wij het leuk vinden als jullie meehelpen met het beschilderen van grasbalen. Schilder hierop je favoriete boerderijdier of je favoriete eten. Jij mag het zelf bepalen. De beschilderde balen staan in november langs de lichtroute opgesteld.”

Aanmelden voor Grasbalenkunst kan tot en met 18 oktober via kvwzevenhoven@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer weten over je eten

Grasbalenkunst is onderdeel van de Verlichte Proeverijenroute, een smakelijke ontdekkingstocht over het platteland. Boeren en bewoners van woonboerderijen zetten het licht op streekproducten, de boerenbedrijvigheid en het agrarisch erfgoed. Van 11 tot en met 27 november gaat de proeverijenroute op negen avonden door de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden zijn van 19:00 tot 22:00 uur gevels van ruim honderd boerenbedrijven en woonboerderijen verlicht. Ook de molens op de route, kerken en gemaal doen mee. Twintig adressen zijn één of meerdere avonden te bezoeken. Wat de bewoners en gebruikers laten proeven en zien, staat later deze maand op www.verlichteproeverijen.nl en op Facebook.