WIJdezorg organiseert cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers

cursus omgaan met dementie

Foto: Ter illustratie. © Pixabay

In januari start WIJdezorg met de cursus Omgaan met dementie. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers en voor mensen die in hun nabije omgeving te maken hebben met dementie. De cursus vindt op vier donderdagmiddagen plaats. Om de cursus bij te wonen dienen deelnemers zich van te voren aan te melden.

Dementie begint vaak met vergeetachtigheid. Zo weten mensen met een beginnende vorm van dementie niet meer goed welke dag het is of kan hij of zij de weg naar huis niet meer terugvinden. “Het zorgen voor iemand met dementie is een zware opgave”, aldus gemeente Nieuwkoop in een nieuwsbericht op haar website.

Lees ook: Beatles lezing bij Stichting !Triggr op zondagmiddag 26 januari

Speciaal voor mantelzorgers en mensen die in hun nabije omgeving te maken hebben met dementie start binnenkort een cursus. De cursus Omgaan met dementie wordt gegeven door WIJdezorg op vier donderdagmiddagen: 23 en 30 januari en 6 en 13 februari van 13.30 tot 15.30 uur (inloop is om 13.15 uur). De cursus wordt gegeven op de Achterweg 2b in Nieuwkoop.

Om deel te kunnen nemen aan de cursus dien je je aan te melden. De kosten voor een deelname bedraagt € 20,- voor de hele cursus. Aanmelden kan tot 16 januari via info@wijdezorg.com.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?