Sinterklaas is uitgezwaaid. Kerst is in aantocht. Maar helaas zal ook dit jaar Kerstmis niet zijn als voorheen. Daarom maakte het Ter Aars/Alphense bedrijf Kneuts een nieuw doeboekje voor senioren; Het Fijne Kerst Doeboek.

Het aantal bezoekers in verpleeg- en verzorgingstehuizen is weer terug geschroefd en omdat de boosterprikken nog niet allemaal gezet zijn, zijn veel senioren weer wat angstiger en blijven thuis. ‘Het Fijne Kerst Doeboek’ zorgt voor wat tijdverdrijf en vermaak met puzzels, spelletjes, fröbels, kleurplaten en ander vermaak, gegoten in een knus kerstjasje. En ook met veel nostalgie. Op die manier hoopt Kneuts de donkere dagen voor de thuis- en in verpleeghuiszittende senioren iets te veraangenamen.

Alzheimer Nederland

De doeboekjes voor senioren zijn aangepast aan de doelgroep. Naast de letters die extra groot zijn en de duidelijke nostalgische knipogen, zijn er puzzels en spelletjes die mensen met dementie (voor een deel) ook nog kunnen. Daarom gaat van elk verkocht doeboekje via De Nieuwkoper 1,50 euro naar Alzheimer Nederland*.

Bestel ‘Het Fijne Kerst’ Doeboekje van 28 pagina’s via anke@nieuwkoper.nl, verras hiermee een senior én steun Alzheimer Nederland. Het doeboekje kost bij afhalen in Ter Aar 10 euro, wanneer het boekje op de post moet, zijn de kosten 13,95 euro. Meer informatie over het boekje en een aantal voorbeeldpagina’s vind je via deze link.

Het boekje cadeau geven aan een groep senioren, vanaf 10 boekjes gaat de prijs per boekje naar beneden. In dat geval maakt Kneuts 10 procent per bestelling via De Nieuwkoper over naar Alzheimer Nederland.

Derde deel

Kneuts begon in 2020 met ‘Het Terug in de Tijd tot Nu’ doeboek. Dat maakte zij vanwege de coronabeperkingen. In het voorjaar kwam zij met ‘Het Vrolijke Voorjaar’ doeboekje. Nu is er dus ‘Het Fijne Kerst’ doeboek. Ook weer speciaal voor senioren.

*deze goede doelenactie loopt van 6 tot en met 21 december 2021