Wethouder Ingwersen bezoekt met ‘Key to Succes’ inspirerende Nieuwkoopse ondernemers

Wethouder Antoinette Ingwersen heeft de Key to Succes naar de Nieuwkoopse bedrijvenwereld gebracht. ©Gemeente Nieuwkoop

Omdat in deze tijd is gebleken dat ondernemers veerkrachtig en creatief zijn, introduceert wethouder Antoinette Ingwersen de ‘Key to Succes’. Ondernemers spreken hun waardering uit naar een medeondernemer door het doorgeven van de sleutel. De wethouder reist de sleutel achterna op zoek naar mooie verhalen en inspirerende ondernemers. 

Antoinette Ingwersen: “Mijn eerste bezoek met de sleutel van 1,5 meter onder mijn arm bracht ik aan Rob Rehorst, eigenaar van supermarkt COOP in Nieuwveen. Rob en zijn team namen onlangs het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) in ontvangst. SSK is voor zelfstandige supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Supermarkten die het keurmerk behalen, zijn echte koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.”

Trots

“We zijn heel blij met de certificering, want maatschappelijk verantwoord ondernemen is een kernwaarde van ons”, reageert Rob Rehorst. “Wij scoorden bovengemiddeld hoog op de punten ‘lokale betrokkenheid’, ‘assortiment’ en ‘personeelsbeleid’. Er is geen vereniging, instantie of organisatie in het dorp die niet meedeelt in onze ludieke acties of sponsoring. Verder hebben wij een compleet assortiment met veel aandacht voor biologisch, fairtrade en tientallen lokale artikelen. En in ons personeelsbeleid is het opleiden en doorontwikkelen van personeel een pré. Zo werken er bij ons ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2020 openden we samen met Ipse de Bruggen een supermarkt in Zwammerdam. Deze supermarkt wordt gerund door cliënten van Ipse de Bruggen. Ik ben heel trots op deze samenwerking.”

Betrokken

De wethouder erkent de kracht en betrokkenheid van Rob Rehorst. “Rob is een betrokken vakman met oog en gevoel voor ondernemerschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hij ziet kansen en benut deze, zit vol goede ideeën en denkt graag mee met andere ondernemers. Rob Rehorst mag nu de sleutel aan een andere ondernemer in de gemeente geven. Ik ben benieuwd waar de sleutel terechtkomt en bij welke mooie bedrijven ik nog op bezoek mag gaan. Ik kijk ernaar uit!”, aldus de wethouder economie.

Gemeente Nieuwkoop maakte een video over de Key to Succes, deze is te bekijken via deze link

www.nieuwkoop.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?