De derby tussen Sportief en NSV’46. ©0172SPORT – Gerard Haak

De redacteuren van 0172SPORT.nl hadden een vol voetbalweekend. Er werd vooral uitgekeken naar de derby Sportief tegen NSV’46. Ook de andere clubs trapten af.

Nieuwkoop-Lugdunum 1-0

1-0 Boy Vork
Na drie doelpuntloze nederlagen ontving Nieuwkoop dit weekend Lugdunum. De ploeg uit Leiden kende ook geen beste start van de competitie, een ideale tegenstander dus voor de ploeg van Manfred van den Bosch om op jacht te gaan naar de eerste punten van het seizoen. En dat lukte.

Lees het verslag Vrije trap Boy Vork bezorgt Nieuwkoop de punten tegen Lugdunum op 0172SPORT.nl.

TAVV-FC Oudewater 2-2

0-1 Sven Rietveld, 0-2 Niek Sluijs, 1-2 Robin van Koert, 2-2 Nick Straver
Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart had TAVV drie wijzigingen in de basisopstelling. Luke van Veen verving de niet fitte Jesse Modderaar, die wel op de bank plaatsnam en inviel. Controlerende middenvelder Randy Verwoerd nam de plaats centraal achterin over van de geblesseerde Yannick Otto. De teruggekeerde Donny van der Neut hield Yassine El Mariami op de bank, en opnieuw was er in de basiself geen plaats voor Robin van Koert.

Lees het verslag TAVV knokt zich terug van 0-2 achterstand op 0172SPORT.nl.

Siveo’60-Nicolaas Boys 0-3

0-1 Fabio Santos, 0-2 Rocco Uytewaal, 0-3 Peter Burgmeijer
Voorafgaand aan het duel was de verwachting dat Siveo ’60 en Nicolaas Boys aan elkaar gewaagd zouden zijn. Na negentig minuten stond er echter een afgetekende 0-3 overwinning op het scorebord voor de ploeg van Mo Bougrine.

Lees het verslag Nicolaas Boys boekt knappe uitzege bij Siveo op 0172SPORT.nl.

Sportief-NSV’46 0-2

0-1 Kamiel Disseldorp, 0-2 Lars de Jong
De derby van Noorden bleek evenals andere recent gespeelde derby’s weer een wedstrijd die niet bolstond van het hoogstaande voetbal. NSV’46 was de eerste helft oppermachtig, maar zakte de tweede helft ver terug. Sportief kon niet echt een vuist maken en moest zodoende toezien hoe de ‘grote buurman’ er met de punten vandoor ging.

Lees het verslag NSV’46 wint relatief eenvoudig bij Sportief op 0172SPORT.nl.

Zevenhoven-Zwammerdam 2-3

0-1 Lars Kremer, 0-2 Koen Woudenberg, 1-2 Marco Pellegrom, 1-3 Morris van Vliet, 2-3 Kevin Haak
Na een overwinning en twee gelijke spelen besloot Chris Snatersen om in de thuiswedstrijd tegen Zwammerdam het roer om te gooien. Het 4-4-2 systeem werd ingeruild voor een systeem met vleugelspelers, maar de wisselingen bleken niet goed uit te pakken. De bezoekers stonden bij rust al op een 0-2 voorsprong.

Lees het verslag Zevenhoven stelt ook teleur tegen Zwammerdam op 0172SPORT.nl.

Schoten-Altior 1-2

0-1 Tom van der Weijden, 1-1, 1-2 Tim Heijkoop
Altior heeft op bezoek bij VV Schoten uitstekende zaken gedaan. In een spannende wedstrijd waarbij het in de tweede helft alle kanten op kon gaan, trokken de oranjehemden van Arjan van der Laan aan het langste eind. Door de tweede overwinning op rij klimt Altior op naar plaats vier op de ranglijst.

Lees het verslag Altior klimt op naar vierde plaats na overwinning in Haarlem op 0172SPORT.nl.